DIF sag nr. 11/2017: Du kan ikke smides ud fordi du taler med ...

11-12-2017 12:35 RedaktionenKOMMENTAR af Nicolai Lassen
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Dansk Idrætsforbund (DIF) - der har idrættens højeste appelinstans, afgav en kendelse denne uge. Den 6. december 2017 blev der afsagt 'dom' i sag nr. 11/2017: Egense Sejlklub mod de TRE medlemmer Erik Quist Andersen, Rune Jensen-Blokø og Per Sørensen. (Efterfølgende er sagen mod Per Sørensen pga. sygdom sat i bero, red.)

Den højeste appelindsats er idrættens svar på civilsamfundets Højesteret.

For at gøre den meget lange historie kort, så stadfæster DIF (nok ikke overraskende) kendelsen som Dansk Sejlunions Ordensudvalg, om, at Egense Sejlklubs ekstraordinære generalforsamlingsbeslutning af 5. marts 2017 om at ekskludere Erik Quist Andersen og Rune Jensen-Blokø var uberettiget.

For de to, ekskludere medlemmer, kunne ikke bare grine af deres forhenværende 'klubkammerater'. For med eksklusionen skulle de fjerne deres både fra havnen inden for tre måneder, så der fulgte andre alvorlige konsekvenser af eksklusionen, end det at være medlem af klubben!

Grundlaget for eksklusionerne, var en konflikt omkring udvikling og drift i klubben, hvor bestyrelsen og flere medlemmer oplevede en personlig hetz mod bestyrelsesmedlemmer og deres ægtefæller.

Det at Bådmagasinet gik ind i sagen, og skrev en række artikler i foråret 2017, blev taget meget ilde op.

Forud for den ekstraordinære generalforsamling var der en efterforskning fra bestyrelsen side. Redaktør Øverup blev også kontaktet for at opgive vores kilder omkring den ordinære generalforsamling og forholdende i Egense Sejlklub. Svaret var naturligvis helt klart fra redaktøren: ”Det hverken kan eller vil Bådmagasinet, da vores kilder altid er fortrolige”. Det er fundamentet i al god journalistik.

Rune Jensen-Blokø og Erik Qvist, blev på den ekstraordinære generalforsamling ekskluderet for ”klubskadelig” virksomhed. Årsagerne til eksklusionen er uklare, men Rune Jensen-Blokø, siger selv: ”At jeg efter ordinære generalforsamlingen udtalte mig til Baadmagasinet, har nok ikke gjort sagen bedre.”

Nu er den endelige afgørelse faldet, og som en forening under Dansk Sejlunion og Dansk Idræts Forbund, er Egense Sejlklub forpligtet til at annullere generalforsamlingsbeslutningen. Rune Jensen-Blokø og Erik Qvist er igen medlemmer.

Udfordringen for bestyrelsen og medlemmerne i Egense Sejlklub er så efterfølgende spørgsmålet: ”Og hvad så nu?”

Lige fra dag ét har Dansk Sejlunions anbefaling været mægling, hvilket i sig selv er en stor opgave. Vi har en klub med en samling nordjyder, hver især med nogle store egoer og klare holdninger.

Da sagen startede og Bådmagasinet skrev om eksklusionerne fik vi her fra generalsekretær Mads Kolte-Olsen et uddybende svar, som du kan læse her.

I tidens løb har vi på redaktionen forsøgt en dialog med alle parter. I det lys forstår jeg godt bestyrelsens opråb til Dansk Sejlunion og Dansk Idrætsforbund. Bådmagasinet er kommet i besiddelse af seneste skrivelse fra sejlklubben, hvor de på ganske fornuftig vis stiller spørgsmålet: ”Hvordan inkluderer vi Erik Quist Andersen og Rune Jensen-Blokø bedst retur til Egense Sejlklubs klubliv og hverdag?” For det bliver svært – meget svært.

Den gode Kolte-Olsen, har fået sig en nordjysk udfordring.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer