Dansk Kitesurfer og Brunel i 'pretty crazy' ny verdensrekord!

Mens VOR-flåden venter på starten af næste etape fra Cape Town til Melbourne, (10. December, red.) ja så slog Team Brunel-skipperen Bouwe Bekking og hans team tiden ihjel, ved at deltage med båd & team i et halsbrækkende rekordeventyr.

Den professionelle danske Kitesurfer Nick Jacobsen satte verdensrekorden for højeste ’Kite-træk’ på 277 (!) meter over havets overflade.

Nick Jacobsen slog den gamle rekord på 244 meter sat af Jesse Richman, og altså med 33 meter. Den gamle rekord var dog sat, hvor Richman var trukket bag en speedbåd, frem for efter sejl, og blev sat tilbage i 2013.

Over 1 minuts svæv

Først blev der trukket en line på over 500 meter i vandet efter Brunel. Det var den som Nick Jacobsen fangede, hvorefter han koblede sig på. Team Brunels hastighed skabte (naturligvis) det egentlige løft, mens Brunel gasten Kyle Langford, som for øvrigt er en fanatisk Kitesurfer selv, sørgede for at slække over 800m linjen på spillet, der forbandt Jacobsen til båden.

Efter at have nået den maksimale højde frigav Jacobsen linjen, og svævede sikkert ned på vandoverflade – et svæv der varede hele 66 sekunder.

For den 30-årige dansker, Nick Jacobsen, er det ikke fremmed, at udføre ’stunts’ med sin Kite.

I april hoppede han ned fra den tredje højeste bygning i verden, Burj al-Arabien i Dubai, det kendte hotel som ligner et sejl – Nick Jacobsen kan vist roligt betegnes som noget af en vovehals.

 Seneste nyheder

Forrykt efterspil om OL-afstemning

Mød langtursejlere på Boatshow

Anna Munch nomineret til Årets Fund 2018

★ Artikel

Forrykt efterspil om OL-afstemning

Nyheder

Mød langtursejlere på Boatshow

Kapsejlads

VM i 2021 for H-båd i Struer

Nyheder

Anna Munch nomineret til Årets Fund 2018

Nyheder

DS Talentudvikler kandidat til talentpris

Kort Nyt

YES - Nyt site i luften

Kort Nyt

Lavere afgift – et godt skridt på vejen