fbpx

Kløvedal tildelt den fornemste pris

Inkluder i Newsletter: Ja

Utallige er de danskere, der gennem årene er blevet indfanget af havets uimodståelige frihed, magi og tiltrækning gennem én af Troels Kløvedals bøger, film, foredrag eller TV-fortællinger.

Mødet med Kløvedals beretninger har for mange været starten på en livslang kærlighed til sejlerlivet - både i de nærmeste farvande og for nogles vedkommende som drømmetogter på de syv have.

Troels Kløvedals afsæt til dét at sejle har altid været et andet end Dansk Sejlunions foreningsbaserede fundament. Men glæden ved at sejle, lysten til at mærke naturens elementer og ikke mindst nysgerrigheden efter at opleve, hvad der venter i næste havn, er fælles for alle sejlere - og ingen formidler havets og sejlerlivets fortællinger bedre end Troels Kløvedal.

Det er med denne begrundelse, at Dansk Sejlunions bestyrelse har besluttet at tildele Troels Kløvedal Dansk Sejlunions højeste udmærkelse i eget regi, Ærestegnet.

Med glæde og stolthed, vi overrækker Ærestegnet

"Det er med stor glæde og stolthed, at vi overrækker Ærestegnet til Troels Kløvedal," udtaler Line Markert, Dansk Sejlunions formand, i forbindelse med overrækkelsen.

"Troels Kløvedal har knyttet sejlerlivet og eventyret på verdenshavene sammen med stærke fortællinger om alverdens kulturer, historiske beretninger og menneskelig mangfoldighed. Gennem sine eventyr om sejladsen, livet om bord, ankomsten til fjerne kyster og mødet med andre mennesker formidler Troels Kløvedal den del af sejlerlivet, som langt de fleste danskere praktiserer – at tage på togt eller bare på tur," uddyber Line Markert og tilføjer: "Netop Troels Kløvedals enestående evne til at formidle sejlerlivet som eventyr, kulturformidling og historiefortælling ligger til grund for Dansk Sejlunions ønske om at hædre Troels Kløvedal med tildelingen af Ærestegnet."

Kløvedal: Vi higer alle mod havet

Troels Kløvedal fik overrakt Ærestegnet forleden af Line Markert i forbindelse med en privat sammenkomst, hvor en stor del af Kløvedals nærmeste familie var til stede.

"Det er mig en stor ære at få jeres hædersbevisning, fordi jeg ved, at mellem de omkring 8-900 mennesker, der har sejlet med mig igennem 50 år, er der mange, som blev bidt af dét at sejle og meldte sig ind i én af landets mange sejlklubber efterfølgende," siger Troels Kløvedal som reaktion på tildelingen.
Samtidig sætter han perspektiv på noget af den magi, som havet og sejlerlivet byder på: "At have oplevet De Magellanske Skyer i Sydhavets stjernehimmel i vindstille på en båd med et fribord på kun 38 cm gør, at alle stjerner spejler sig i havet, og man sejler i en boble af skønhed. Eller at have oplevet alle de græske, mytologiske stjernebilleder på himlen blive levende i Ægæerhavet, eller oplevet Limfjorden en sommermorgen, eller sejlet mod Christiansø i dårligt vejr... Så vil alle drømme sig ud på havet igen. Danmark er en nation af søfolk-sejlere, og vi higer alle mod havet."

Ny bog på vej

'I 2016 fortalte Troels Kløvedal, at han var blevet ramt af den alvorlige sklerosesygdom ALS, hvilket gør, at han i dag lever en mere tilbagetrukket tilværelse.

Han er dog stadig i fuld vigør som forfatter - og har netop afleveret sin 18. bog, der 5. december udkommer på Forlaget Gyldendal og bærer titlen "Alle mine morgener på jorden” med undertitlen "Mit autodidakte liv", og han tilegner bogen "alle de mennesker, som igennem storm og stille har sejlet med mig og Nordkaperen gennem 50 år."

Bogen er et erindringstogt over de fem årtier, Troels Kløvedal har sejlet som kaptajn på Nordkaperen, som han oprindeligt købte tilbage i 1967 sammen med nogle venner. Det 58 fods lange skib har hen over årene ført ham og hans mange besætninger til alle egne af verden. Kina, Indien, Caribien, Asien, Sydhavet og Polynesien for blot at nævne nogle få af de steder, Nordkaperen har rundet på kryds og tværs.

Kløvedal er den 39. modtager af Dansk Sejlunions Ærestegn - og den første modtager, der har et andet udgangspunkt end det foreningsbaserede klubliv.

Troels Kløvedal er i ordets bedste betydning en ener.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *