Ny er der kommet ny bestyrelse i Egå Sejlklub.

Helt ny bestyrelse af gamle kendinge i Egå Sejlklub

08-11-2017 13:38 Nicolai LassenKommentar af
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Klokken 23.13 kom der en længe ventet SMS fra generalforsamlingen i Egå Sejlklub. Budskabet var soleklart: ”Ja, er lige kommet hjem, det lykkelige skete der kom en helt ny bestyrelse under ledelse af Peter Juul".

Peter Juul kom selv med ni andre kandidater, klar til at danne en helt ny bestyrelse. Forsamlingen kunne tage hele pakken eller ingen. Peter Juul stillede sig op og sagde ”Personligt siger jeg god for dem alle sammen”. Han fortalte generalforsamlingen, at han kendte alle fra tidligere samarbejde i bestyrelses- og klubarbejde.

Klub i krise

Politisk set var der altså tale om et listevalg, hvor flertallet sætter sig på alle poster. Formelt set er det ifølge sejlklubbens vedtægter ikke lovligt. Stemningen på generalforsamling erkendte, at klubben er i krise, og der skal ryddes op og overlevelse stod som første prioritet.

Den afgående formand Per Selmose lagde i sin beretning ikke fingrene imellem, han antydede flere gange og sagde direkte, at hans væsentlige udfordring som formand havde været Kirsten Rambøl. Hun valgte i konsekvens heraf ikke at genopstille. Det betyder, at Kirsten Rambøl nu er stoppet som næstformand og definitivt helt ude af bestyrelsen i Egå Sejlklub, og vel dermed heller ikke længere en del af Sailing Aarhus.

Den nye formand valgte den diplomatiske linje overfor Kirsten og sagde: ”Den meget aktive tidligere næstformand har rørt i alle gryderne”. Peter Juul takker også for opbakningen til Egå sejlklub og den nye bestyrelse. Læs hans tanker her.

Det er dybt imponerende, at det nye bestyrelseshold har kunne holde det hemmeligt indtil dagen, for der er tale om kendte personligheder omkring Egå Sejlklub. Peter Juul var selv næstformand frem til 2013, hvor han dengang tabte valget til netop Kirsten Rambøl. Den gang stillede Kirsten Rambøl op som næstformandskandidat, stærkt promoveret af Flemming Rost, den nye kasserer. Dengang var Flemming en kontroversiel og meget stærk personlighed, hvis handlinger tidligere har delt vandene i klubben.

Forbliver Egå Sejlklub en del af Sailing Aarhus?

Flemming gik i vrede og genopstillede ikke i 2014, hvor han var stor modstander af Egå Sejlklubs medlemskab af Sailing Aarhus. Det er Kirsten Rambøl som sidenhen har fået klubben med igen ind i Sailing Aarhus. Det blev belønnet med en bestyrelsespost til hende selv. Det var så årsagen til Flemming Rost blev rasende og forlod bestyrelsen. Nu hvor han er tilbage igen, forlader Egå Sejlklub så Sailing Aarhus igen? Måske allerede før afviklingen af Hempel Sailing World Championships i august 2018. Den nye formand Peter Juul sagde efterfølgende, at det ikke sker med ham som formand i klubben.

Generalforsamlingen blev generelt set afholdt i en sober tone, uden de helt store skænderier Alene regnskabet gav en debat, der udviklede sig i en negativ grad, at den nye kasserer, Flemming Ross, truede med at trække sit kandidatur. Det betød, at hele Peter Juuls bestyrelseshold ville trække sig fra sejlklubbens bestyrelse, før de overhovedet var kommet i gang, Efter yderligere debat, besindede de sig til sidst.

Vil fjerne den dårlige stemning

Peter Juul vil nu gøre definitivt op med al bøvlet og den evige uro, som har præget bestyrelsesarbejdet i Egå Sejlklub. Fjerne den utrolig dårlig stemning, internt i bestyrelsen, Her på redaktionen på Bådmagasinet ønsker vi det nye hold i Egå Sejlklub al det bedste på vejen. Spændt vil vi læsernes vegne følge udviklingen.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer