J-båden Ranger deltog også på Bermuda ved Americas Cup denne sommer. Nu kan den blive din

Julegaven til manden der har alt

07-11-2017 06:48 Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Tiden nærmer sig, hvor det er sejlerne skal til at finde på julegave ønsker, og hvis Bådmagasinets Julegave tilbud, hvor du får den helt nye (ej udkommer endnu, red.) bog fra Havana med i købet, ja så har vi et ønske, som godt nok ligger i den tunge ende af prisskalaen. J-båden Ranger er til salg.

Ranger er en replika af J-båden, der vandt America's Cup for 80 år siden, tilbage i 1937, og det helt specielle ved den nuværende Ranger er jo at den faktisk er bygget i Danmark.

Den nuværende ejer John Williams, en amerikansk forretningsmand, der blandt andet er partner for NFL-teamet Atlanta Falcons, fik båden leveret tilbage i 2003. Da hans gode ven Williams hyrede båden Endeavour, fik han ideen om at bygge en kopi af den gamle America's Cup-båd. Et stjernespidset designteam stod bag den 136 fods lange J-båd, der blev leveret i 2003 bygget af Danish Yacht i Skagen.

Blandt designerne var Studio Scanu, Reichel-Pugh og Fred Elliott. De ønskede at skabe en super yacht, der ikke kun vinder de store kapsejladser, men også præsterer krydstogter i stil.

Noget der adskiller Ranger fra originalen er cockpitet i midten af båden såvel som det klassiske mahogniinteriør. Om læ findes 7 kahytter, og om læ skulle båden være ekstremt stille at opholde sig i, efter at designteamet arbejdede med en akustisk designer, for at sikre at skroget blev isoleret fra vibrationer og støj, når bølgerne slog mod stålskroger.

Faktaboks: 

År: 2003
Længde: 137 fod
Motor / Brændstoftype: Single / Diesel
Beliggende i: Falmouth, Cornwall
Skrogmateriale: stål

Pris: 7.900.000 US Dollars - lige godt 50 millioner Dkr. - men mon ikke de er friske på et hurtigt bud?

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer