fbpx

Vellykket Optimist- og Laserlejr på Aarhus bugten

Inkluder i Newsletter: Ja

I weekenden den 4.-5. november 2017 slog Egå Sejlklub dørene op for både en Optimist og Laser landslejr. Tilmeldingen havde været overvældende således deltog 43 Optimistjollesejlere fra alderen ni til fjorten år, og i Laser klassen deltog 38 sejlere fra alderen 13 år til midt i 50erne.

Alle sejl var sat til for at sejlerne kunne få en positiv oplevelse på Aarhus Bugten med en blanding af det sociale samvær og høj intens træning. Lejren var tilrettelagt således, at Danmarks bedste sejlere og nye sejlere i klassen kunne deltage. I Optimistjolleklassen deltog blandt andet forårs rangliste vinderen Magnus Heegaard, men også selvhjulpne B sejlere kunne deltage, og i Laser klassen var toppen repræsenteret af ingen ringere end Anne Marie Rindom, men her deltog også jollesejlere, hvor det var første gang, at de prøvede Laserjollen.

 JET4651Anne-Marie Rindom var også på vandet for træne.

Lørdag aften afholdte Lasersejlerne intern konkurrence ”den store bagedyst”, og for Optimistsejlerne afholdte Martin Kirketerp og Stig Steinfurht foredrag om blandt andet OL guld, Volvo Ocean Race og Youth America's Cup.

Supertrænere

Til at styre de mange sejlere på vandet var der syv særdeles kompetente trænere: Landstræner i Laser klassen Piotr Wojewski og Sofie Slotsgaard. Optimistsejlerne blev trænet af et super team bestående af: Martin Kirketerp, Søren Johnsen, Nikolaj Hoffmann Buhl, Stig Steinfurht og Mikkel Korsby.

Weekenden bød på fint efterårsvejr. Lørdag var vinden i syd cirka 5-10 m/s og dejlige bølger og søndag 3-6 m/s med vind fra vest. Således var der lidt vind og bølger for enhver smag.

 JET5268

Dejligt efterårsvejr at træne i.

De mange frivillige gjorde en forskel

Mange forældre til sejlerne fra Egå Sejlklub gav en hjælpende hånd med flere opgaver på land, hvor blandt andet madholdet var spændt hårdt for, da der skulle laves mad til knap 100 sultne sejlere, trænere og hjælpere. De ny renoverede lokaler i Egå Sejlklubs jollehus viste sig fra den bedste side, således var der god plads til omklædning, bespisning og skippermøder mv.

Succesen følges op af endnu en Laser landslejr den 18.-19. november 2017 i Egå Sejlklub, hvor der allerede på nuværende tidspunkt er tilmeldt 25 sejlere.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *