Der er optræk til 'mørke skyer' over Egå Sejlklub når de tirsdag aften holder årets Generalforsamling. Formand, kasserer, samt formand for jolleudvalget har valgt at gå før tid!

Stormvarsel i Egå Sejlklub

05-11-2017 07:00 Nicolai LassenKOMMENTAR
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Ved den kommende generalforsamling i Egå Sejlklub den 7. november 2017, er der endnu en gang lagt op til et drama, hvor store dele af bestyrelsen vælger at gå. Der skal vælges ny formand, ny kasserer og ny formand for jolleudvalget. Igen, igen og igen, fristes jeg til at skrive - i 2016 var det fem bestyrelsesmedlemmer, der ikke ville modtage genvalg!

Formand Per Selmose, der kun har siddet to år, skriver i et nyhedsbrev til medlemmerne: "Jeg genopstiller ikke som formand for Egå Sejlklub”. Begrundelsen er den tabte motivationen, hvor Per Selmose ikke formår at opnå de resultater som er nødvendige for klubbens fortsatte drift og udvikling. ”Jeg oplever en utrolig dårlig stemning internt i bestyrelsen, hvor alt for meget energi bliver brugt på interne stridigheder og egne personlige dagsordner”.

Kort sagt, er det igen de interne magtkampe, som overskygger arbejdet med klubben i Egå. Per Selmose melder klart ud, at han ikke har mere at sige i den sag.

Fra andre kilder tæt på bestyrelsen i Egå Sejlklub er det over for Bådmagasinet angivet, at det er næstformanden, der er udfordringen. Næstformanden hedder Kirsten Rambøl, en person, som vi her på redaktionen har skrevet om tidligere.

Peter Rose, tidligere kasserer i Egå Sejlklub 2014-16, er ikke i tvivl om, at Kirsten Rambøl er hovedårsagen til den dårlige stemning og de gentagne personudskiftninger i bestyrelsen, der har været situationen i de seneste år, og ifølge Rose gik den forrige formand også på grund af Kirsten Rambøl efter kun et enkelt år på posten.

Peter har været i bestyrelsen på forskellige poster, også før Kirstens tid i Egå, og dengang var der en helt anden grad af positiv stemning, og ikke mindst konsensus i bestyrelsen. Som Peter Rose siger: ”Flere af de fratrædende bestyrelsesmedlemmer og formænd har de seneste år overfor mig direkte angivet Kirsten som deres årsag til at trække sig”.

Med andre ord kan det se ud som om, at Kirsten Rambøl igen er på vej ind i orkanens øje. Og at hendes person vil være i fokus, når generalforsamlingen stimler sammen den 7. november.

Uro svækker klubben

Egå Sejlklub er en af Danmarks førende klubber, en international magtfaktor i Optimistjolle klassen, arrangør af de helt store begivenheder, eksempelvis ORC VM sammen med KDY 2016, Pre Worlds i 2017 sammen med Saling Aarhus, den flydende bådudstilling har tidligere været afholdt i og med Egå Sejlklub som med arrangør, og for ikke at tale om Hempel Sailing World Championships Aarhus 2018, hvor alle olympiske klasser kommer til Aarhus. Her har Egå Sejlklub også en nøgleposition, som bliver svækket gennem fortsat uro i klubben. Skal alt det nu splittes af uro i Egå Sejlklubs bestyrelse?

Bådmagasinet har den seneste uges tid forsøgt at få et interview, både med den afgående formand, Per Selmose, og med næstformand Kirsten Rambøl, men ingen af dem har ønsket at deltage. I en mail svarer Kirsten egentlig ”Ja tak”, men med dette forbehold: ”Bestyrelsen i Egå Sejlklub har herefter besluttet, at ingen af os må udtale os før, efter generalforsamlingen er afviklet, dette vil jeg naturligvis bøje mig for”.

Interne slagsmål gavner ikke sejlsporten

Hvad der er op og ned på denne her sag, er ganske svært at komme til bunds i, især når de implicerede parter ikke ønsker at udtale sig, men én ting er sikkert. Frivilligt arbejde skal også være sjovt og konstruktivt – alternativet er, at folk vælger at bruge deres sparsomme fritid til andet.

Endnu en gang er bestyrelsen i Egå slået tilbage til start. Hvor er det trist, at der skal bruges kostbar tid på interne slagsmål, frem for at fremme sejlsporten via konstruktivt samarbejde – det jeg ikke kan lade være med at undre mig over er, hvordan kan det være at Kirsten Rambøl altid ender i orkanens øje, eller er det mig, der ser spøgelser?

God dag

Nicolai Lassen

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer