fbpx

BT: Brug kun websider med 'https' samt 'hængelås'

Inkluder i Newsletter: Ja

I fredags sendte Dansk Sejlunion en advarsel ud, om sejlklubber landet over var blevet forsøgt fuppet og franarret penge. I et enkelt tilfælde var det lykkes.

Tirsdag kunne bt.dk så fortælle, at når du surfer på nettet via wi-fi, risikerer du at hackere overvåger dig og stjæler dine personfølsomme data. Det kom frem mandag, hvor en gruppe forskere afslørede en alvorlig sikkerhedsbrist på alle wi-fi-routere i hele verden. Men i følge bt.dk kan du heldigvis selv eliminere risikoen.

Chefen for DKCERT Henrik Larsen, der overvåger sikkerheden på forskningsnettet i Danmark fortæller:

'Hvis du sørger for kun at surfe på krypterede sider, og at dine enheder har de nyeste sikkerhedsopdateringer installeret, kan du være helt rolig,' siger han.

Henrik Larsen understreger, at den fejl på den såkaldte WPA2-protokol, der er en sikkerhedsmetode til at beskytte onlinekommunikation, som it-forskerne afslørede mandag, ikke er ny, men har været der i årevis.

Her er Henrik Larsens fire råd til, hvordan du sikrer dig mod, at hackere angriber dig, når du er på nettet med en wi-fi-forbindelse:

1. Surf kun på krypterede hjemmesider

'Sørg for kun at søge på https-sider. Du kan kende dem på, at der er en lille hængelås til venstre for domænenavnet, når du er på siden. Så er du sikker, idet de er krypteret. Din netbank og langt de fleste andre officielle hjemmesider er krypterede. Undgå http-sider, som ikke er krypteret.' - Altså hængelås og ikke kun http men MED det lille s i forlængelse, af https

2. Installer de nyeste sikkerhedsopdateringer

'Slå automatiske systemopdateringer til på alle dine enheder, så som computeren, tabletten og mobilen. Det er især vigtigt på Android-enheder, som er særligt udsatte. Forskerne gjorde udbyderne opmærksomme på fejlen, allerede inden de afslørede den, så inden længe vil udbydere komme med sikkerhedsopdateringer, som lukker sikkerhedshullet.'

Ifølge Reuters har Microsoft allerede udsendt en opdatering til Windows, som skulle lukke hullet i sikkerheden. DKCERT skriver, at Apple også er på vej med en opdatering, skriver bt.dk.

Henrik Larsen advarer dog om, at alarmsystemer og andre tjenester, der kommunikerer via nettet, men ikke er en computer, vil være i farezonen for hackerangreb i længere tid, da de er sværere at sikkerhedsopdatere.

3. Brug en VPN-tjeneste

'Gå på nettet med en med en VPN-tjeneste. Den krypterer din færden på nettet. Du kan finde og installere VPN-tjenester på nettet ved at foretage en simpel google-søgning på 'VPN'.'

4. Undgå offentlige netværk

'Med mindre du har en VPN-tjeneste installeret eller er sikker på, at din enhed er blevet sikkerhedsopdateret, siden fejlen blev opdaget i mandags, bør du ikke gå på åbne netværk, da de er ukrypterede. Desuden er risikoen for angreb langt større på offentlige netværk som for eksempel på en café, eller mens du kører i tog eller bus, simpelthen fordi der er langt flere på netværket.'




Seneste nyheder





★ Artikel

★ Er CE-mærkning din garanti for sikkerhed?

SailGP

Barselsvikaren - nu med fast job

Kort nyt

KDY Sharks på podiet i Portugal

Kort nyt

Museet for Søfart står til at miste millioner af kroner

Kort nyt

Træk en kajak i automaten på Rørvig Havn

Kort nyt

Sejlsportens store succes: Kvinderne stormer frem

Kapsejlads

Rindom topper verdensranglisten

Kapsejlads

Ocean Globe Race: 5.000 sømil uden varm mad og kaffe?





Udvalgte artikler *