fbpx

Hanseboot lukker - så man kan ikke engang sige 'auf wiedersehen'

Inkluder i Newsletter: Ja

Hanseboot lukker. Det er en realitet efter den kommende, og 58. udgave af slagsen er afviklet om få uger.

De store flotte haller, midt i Nordeuropas hovedstad Hamburg, skal ikke længere bruges til bådudstillinger, hvilket her fra redaktionen begrædes.

Tilbage ved årtusindeskiftet, og endda nogle år før, blev det besluttet at udbygge og øge udstillerarealet i centrum af denne metropol, men inden byggeriet (næsten) stod færdigt, der indtraf den så skadelige krise i 2007-2008.

Det lykkedes aldrig at få samtlige udstillingshaller, som specielt var designet til sejlbåde, i brug. Hurtigt blev de nye store flotte udstillingshaller, på den anden side af gaden, lukket ned, og siden kom Hansseboot aldrig rigtig op at flyve.

En epoke slutter

Det er en epoke i europæisk bådudstillingshistorie som lukker her. Værfterne valgte Hanseboot fra til fordel for Boot i Düsseldorf - en beslutning som udstillingen i Hamburg ikke kunne overleve.

Mange forhandlere forsøgte med 'kunstigt åndedræt', men det var tydeligt, at udstillingen manglede et eller andet internationalt snit. For år tilbage skrev jeg en forholdsvis kold konstatering: 'De store udstillinger bliver større - de små må dø' - jeg fik desværre ret!

Pengene er der ikke

Hvad pokker er det så lige der sker for sådan en udstilling som Hanseboot. Jo, det er i mine øjne såmænd enkelt nok - som gode gamle Bill Clinton sagde ved hans succesfulde kampagne tilbage i 1992: 'It's the economy - stupid...'

Det handler naturligvis om penge. Penge som ikke er i den maritime branche længere til at transportere store flotte både tværs gennem Europa på blokvogne, kranløft efter kranløft, opbygning af store udstillingsstande, personale med mange hotelovernatninger, for at vise ting frem, som rettelig gør sig meget bedre til i vandet. Der findes kun en til at betale for gildet, og det er dig som læser og forbruger, og her efterspørges topkvalitet til få penge. En svær ligning at få til at gå op.

De seneste år er den flydende bådudstilling Ancora Boat Show vokset. Det hænger meget godt sammen med tesen, 'it's the economy - stupid'. I vandet kan bådene udstilles uden at sprænge budgetterne rundt omkring i den maritime industri, så på den måde kan jeg jo nok alligevel sige 'auf wiedersehen' i Neustadt Holstein fra den 25. – 27. maj 2018.




Seneste nyheder





Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *