fbpx

Hyggesejlads og bådedåb i Taarbæk

Inkluder i Newsletter: Ja

Sidste weekend stod i festens tegn i Taarbæk. Lørdag den 26. august 2017 tog Taarbæk Sejlklub hul på en ny tradition, nemlig distancekapsejladsen Taarbæk Rev Rundt. Sejladsen var tænkt som en hyggelig kort distancekapsejlads, hvor der blev sejlet en tur på Øresund, hvor blandt andet Taarbæk Tønden blev rundet. Sejladsen foregik på respittid, så langsomste båd startede kl. 13.00. Derefter startede de øvrige både løbende med sidste båd over startlinjen kl. 14.00.

Vinden så temmelig sløj ud til at starte med. Ikke alle havde lige nemt ved at komme rigtig af sted, men op af eftermiddagen friskede vinden fra syd, og sejladsen sluttede af i perfekt vejr for de 15 deltagende både.
Vinderen af Taarbæk Rev Rundt blev i suveræn stil en af klubbens mere kendte bysbørn Jørgen Ring, som ikke overraskende sejlede i Yngling.

TRR1

Jørgen Ring med den nyligt indstiftede vandrepræmie Taarbæk Rev Rundt.

Bådedåb af Taarbæks nye J/70er

I foråret anskaffede Taarbæk Sejlklub en J/70er fra 2015 indkøbt i England. Formand Jens Stephensen udtaler: "Det er ikke nogen hemmelighed, at vi har indkøbt båden, for at fastholde vores ældre juniorer. Vi har i klubben en filosofi om, at de unge skal have de bedste muligheder, vi kan give dem, uden at det skal koste dem en herregård. Derfor er båden eksklusivt reserveret til de unge sejlere, som kan bruge den frit uden at betale andet end deres årlige kontingent på 500 kroner".

Efter lørdagens sejlads stod den på god gammeldags mole øl foran klubhuset, hvor der vanen tro blev håndsejlet til den store guldmedalje. Under moleøllet blev der også tid til at døbe den nye J/70, som fik navnet Acapulco. Navnet hentyder til den indtil videre eneste olympiske medalje, som er sejlet hjem til Taarbæk Sejlklub. Det skete under olympiaden i Mexico i 1968, hvor Aage Birch, Paul Lindemark og Niels Marcussen fik sølv i dragen "Chok" i bugten ud for Acapulco.

TRR5

Gudmoderen Kirsten Lindemark er datter af Taarbæk Sejlklubs mangeårige formand og sølvmedalist fra Mexico, Paul Lindemark.

Om aftenen dannede klubhuset rammen for festlig middag, samværd og sing along song, herunder samtlige sange fra Pinafore under ledelse af en oplagt Eggert Scrøder, som både har en glimrende hukommelse og medrivende stemme. Det blev sent før freden faldt på i den lille havn.

TRR7

Eggert Schrøder afsynger Admiralens Vise under middagen.









World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde





Udvalgte artikler *