Havets Airbnb bliver - Airbnb

Forsiden af Børsen Weekend handler om både, udlejningsbåde. 

Set med økonomiske briller, så er det historien om en forholdsvis ny lille dansk investeringsfond Nordic Eye, med Peter Warnøe og Lars Tvede som de primære kræfter bag, der nu går sammen med kæmpen Airbnb, og har købt sig ind i Boatsetter som lejer både ud mellem private.

Det er planen at Airbnb skal børsnoteres i 2019 - og inden, er ambitionen at udvide, fra 'kun' at være en udlejningsportal for private, til også at omhandle rejsebureau skriver Børsen.

Således investerede Airbnb så sent som i februar i canadiske Luxury Retreat for en pris der ifølge Bloomberg er tæt på 2 milliarder danske kroner. Det er udlejningstjenestens største opkøb nogensinde, og det er planen at Luxury Retreat skal spille sammen med Boatsetter i ferie-satsningen. Pengene fra bl.a. Airbnb og Nordic Eye skal bruges til at vokse i et højt tempo gennem opkøb, og man har, ifølge Børsen Weekend, netop slugt Boatsetters største konkurrent på det amerikanske marked Boatbound.

Danske Boatflex

Set med maritime briller, så skal det blive spændende og se så stor en spiller gå ind på markedet for udlejningsbåde mellem private. Det er samme syn Jakob Bojesen, stifter af Boatflex, har på Airbnbs indtræden på markedet.

Jakob Bojesen mener helt klart, at Airbnbs store sats på feriebåde, er et klart tegn på at de så rigtigt, da de stiftede Boatflex tilbage i 2014, og til Bådmagasinet udtalte Jakob Bojesen at han oprigtig ser mange muligheder i udlejning mellem private - 'det handler jo ikke kun om at sejle, det kan også være udlejning af både til alm. overnatning, til fiskeri eller andet - det findes et utal af muligheder', slutter Jakob Bojesen.

Bådmagasinet fangede Peter Warnøe lørdag på mobilen, som naturligvis var glad for deres seneste investering. Warnøe ser som Jakob Bojesen også mange muligheder i det nye markedet. 'For få år siden var det ikke særlig velset at leje sit hus ud, i det er det helt naturligt' udtaler Peter Warnøe til Bådmagasinet og forsætter, 'det bliver mere og mere op i tiden at ferieglade sejlere også ønsker en skipper med om bord, og her er Boatsetter med over 500 af slagsen i staben langt fremme, slutter Warnøe.

Det er et markedet som der findes flere spillere på. Boatsetters og Boatbound har helt klart været konkurrenter i USA, men Getmyboat fremstår indtil videre som de klart største, hvis man skal tro statistikken på Amazons statistik-website alexa.com. Getmyboat har ca. 67.000 både registreret i deres database, fordelt i 171 lande, både som lejes ud mellem private. Getmyboat har eksisteret siden 2013.Kort nyt

Luksusyacht til små 4 millioner op i røg

★ Interview & Portræt

★ Nicolas fotograferer fra skyen

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen