fbpx

Navico opkøbt af Goldman Sachs

Inkluder i Newsletter: Ja

Navico, der er førende indenfor marine-elektronik og producerer mærkerne: Lowance, Simrad, B&G og GoFree, har meddelt, at Goldman Sachs Merchant Banking Division køber Altor Fund IV's andel af firmaet. Købsaftale er allerede underskrevet.

Navico er et innovativt firma, der sælger til både det kommercielle og fritidsmarkedet for marine-elektronik. Firmaet har en lang tradition for at udvikle og investere i forskning. Forskning, der har ført til udvikling af anerkendte og prisbelønnede produkter - eksempelvis HALOTM Pulse Compression Radar Technology, StructureScan 3D Sonar Technology, der kan bruges til fiskeri samt B&G's kortplotter til sejlere, der bruges verden over.

Virksomheden blev skabt på baggrunden af opkøbet af Simrad Yachting, Lowrance Electronics og Brunswick New Technologies. Herefter har Navico systematisk integrerede de forskellige firmaer, skåret syv brands ned til tre. Ligesom seks fabrikker er blevet til en. I dag beskæftiger Navico omkring 1.500 medarbejdere, og produkternes sælges i over 100 lande verden over.

Begejstrede for fremtidens vækstmuligheder

De sidste ti år har Navico styrket sine markedsandel. Der er blevet lanceret nye produkter i en lind strøm. Leif Ottosen, CEO for Navico, udtaler: "Vi er glade for, at vi vil have den fortsatte engagement og ekspertise fra Altor, der har støttet vores stærke vækst i de sidste ti år. Virksomheden er vokset fra en fusion af tre mindre virksomheder til en teknologisk førende virksomhed inden for marine elektronik industrien. Vi er begejstrede for vækstmulighederne, som vores nye stærke og dynamiske ejerskab vil sætte os til at forfølge. Det gælder både for indenfor hardware og digitale løsninger".

"Det har været et privilegium at arbejde sammen med ledelsesteamet i Navico gennem de sidste ti år. Vi har opbygget en stor virksomhed, som er meget godt udrustet til yderligere vækst", siger Hugo Maurstad, formand for bestyrelsen i Navico og partner i Altor Equity Partnere.

"Navico er en stor virksomhed. Virksomhedens resultater og hastigheden af ​​innovative produkter er imponerende", udtaler Michael Bruun, administrerende direktør i Merchant Banking Division, Goldman Sachs. "Vi ser frem til at arbejde med virksomheden i de kommende år, støtter dens organiske og erhvervsbaserede vækst".

De nye ejere, Merchant Banking Division Goldman Sachs, bidrager med en finansiel kapacitet, der giver Navico mulighed for at hæve sine vækstambitioner for fremtiden. Opkøbet af Navico er dog betinget af de sædvanlige lovgivningsmæssige krav og godkendelser.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *