fbpx

I Hobro og Hadsund vil de lære at sejle

Inkluder i Newsletter: Ja

Hobro Sejlerskole har i mange år haft et stabilt antal elever om året. Men i de senere år er tilgangen af elever, der gerne vil lære at sejle, taget til. Sejlerskolen bruger tre Yngling både som skolebåde, og sidste år måtte man låne en ekstra Yngling af Hadsund Sejlklub.

Christian Nannerup udtaler til Bådmagasinet: "Vi har lavet et samarbejde mellem Hobro og Hadsund Sejlklub, så vi bedre kan udnytte hinandens kompetencer. Det går ud på, at Hobro Sejlklub tager alle unge sejlere over 20 år, mens Hadsund Sejlklub har fokus på optimist- og jollesejlere. Det betyder også, at vi har udvekslet klubbåde, så eksempelvis at alle Hobros optimister er flyttet til Hadsund".

Alt udsolgt

I Hobro Sejlklubs sejlerskole tilbydes eleverne et forløb over 10 uger med to træningstimer i klubbens Yngling både. Der er to elever med i hver båd og en instruktør. I år er tilstrømningen af nye elever overvældende. Christian Nannerup fortæller: "Vi har lavet lidt mere reklame for os selv i år. Vi har blandt andet været rundt i flere sejlklubber for at sætte brouchere op. Ligesom vi har haft information hængende i flere forretninger i Hobro by. Det har folk taget til sig, og i år har vi 28 elever og flere skrevet op på venteliste".

HobroYngling

En træningsaften i Hobro Sejlerskole. Foto: Hobro Sejlklub.

De mange nye elever og flere på venteliste har gjort, at Hobro Sejlklub har investeret i en ny Yngling og lånt en mere af Hadsund Sejlklub. Så nu råder klubben over i alt seks Yngling både. Der er skolesejlads tre gange om ugen, og alle instruktører arbejder frivilligt i klubben. "Det er rart med fremgang i sejlklubben, og vi kan også se det i havnen, hvor der er udsolgt af bådpladser for første gang i mange år", lyder det fra en glad Christian Nannerup.




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen

Sejlsportsliga

Sailing Champions League: KAS var få point fra cuttet





Udvalgte artikler *