fbpx

Kurs mod fjerne kyster - se sejler-TV i aften

Inkluder i Newsletter: Ja

Det har været en livslang drøm for Mikkel Beha Erichsen at få lov at besøge øen Pitcairn, og i denne uges afsnit af Kurs mod fjerne kyster går drømmen i opfyldelse. Øen er også kendt som mytteristernes ø, da det var her, at styrmand på HMS Bounty, Fletcher Christian, gik i land sammen med andre mytterister tilbage i 1790. Pitcairn har en meget lille havn, og man må benytte en jolle for at gå i land. Grunden til, at øen er en drøm at besøge for sejlerfamilien, skyldes øens historie. De 48 indbyggere, der i dag bor på øen, er nemlig alle efterkommere af mytteristerne fra Bounty.

Der er kun en by på Pitcairn. Adams Havn hedder den - opkaldt efter John Adams, som er den længst levende af mytteristerne. De fleste af de oprindelige mytterister levede ikke i særlig mange år, fordi de blev uvenner og slog hinanden ihjel, men John Adams overlevede og opbyggede det øsamfund, som stadig består i dag. John Adams endte med at blive benådet af det engelske kongehus, fordi han - trods mytteri - havde formået at skabe et velfungerende samfund.

Øen hører stadig under Storbritannien og commonwealth. Når børnene er 13 år skal de derfor i skole og er så nødt til at tage til New Zealand. Mange af dem kommer aldrig tilbage på Pitcairn og bor igen, så der er ikke mange unge tilbage på øen, men samfundet på den sagnomspundne ø håber på at overleve og har derfor åbnet op for tilflyttere, der ikke er efterkommere af mytteristerne.

Se med klokken 20.00 på TV2, når tredje afsnit af Kurs mod fjerne kyster sendes.









Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet

Kort nyt

De er der ikke endnu – men når de kommer...

Kort nyt

Flot donation øger sikkerheden i Roskilde

Kort nyt

Tun-feber i Helsingør – billetterne er revet væk

Kapsejlads

Anne-Marie Rindom skadet - misser Hyéres!

★ Artikel

★ Ruffet måtte af og på igen





Udvalgte artikler *