fbpx

'Frederikssund for fulde sejl'

Inkluder i Newsletter: Ja

Artikelindeks

Sejlklubberne i Frederikssund valgte for en årrække tilbage i fællesskab at stå for afholdelsen af en årlig havnefest midt i august og dermed sikre denne faste tilbagevendende kulturbegivenhed for alle borgere på Frederikssund havn.

Målet med havnefesten har været at vise sejlerlivet og sejlsporten i øjenhøjde med borgerene på kajen, og at synliggøre de tilbud sejlklubberne har både for unge og ældre og handikappede. Derudover er det en grundtanke også at inkluderer de øvrige vandsports tilbud, derfor fylder kajakroere, søspejdere, landspejdere, modelbåde Hjemmeværnskutter og gamle træskibe også havnen med liv om lørdagen.

DSC07438

Det summer af aktivitet når der afholdes 'For fulde sejl' i Frederikssund.

Underholdningen varetages primært af unge rytmiske amatørmusikere fra Frederikssund, der er de bærende elementer i den musikalske underholdning fredag aften, hvor der også er fyrværkeri.

På land om lørdagen suppleres musiken og sejladsen i havnen desuden med de lokale handlendes boder og forskellige foreningers aktiviteter på kajen så der er en bred vifte af oplevelser for alle.

Overskuddet fra Havnefesten går ubeskåret til at støtte juniorarbejdet i Frederikssund / Marbæk Juniorsejlcenter, hvis glade sejlere fylder havnen med joller både sejlende og kæntrede hele lørdagen, hvor der også sejles en mini havnekapsejlads, selv om vinden kommer fra alle retninger mellem bygningerne, lykkes det som regel at finde en vinder.

Juniorsejlcentrets leder Christian Hangel udtaler:

"Udover at rejse penge, har havnefesten ændret sejlklubbernes profil i forhold til borgere og politikere. Fra at være opblevet som lukkede foreninger der var sig selv nok, er holdningen i dag nærmere at sejlklubberne er åbne og væsentlige bidragsydere til kulturlivet i byen. Samtidigt er havnefesten med til at skabe øget fokus på vandsporten og sejlerlivet i en bred forstand."

Fredag og lørdag er havnen "frihavn" og alle er velkommen til at komme og deltage i festen både til lands og til vands, hvad enten man er sejler eller landkrappe.

Programmet kan ses på www.juniorsejlcenter.dk/showArt.aspx?id=205 - eller på næste side her på sitet:









Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *