fbpx

Vis de unge hele pakken

15,00 DKK

Sejlsportens største udfordring er tilvækst af nye sejlere. Tallene ser ikke gode ud, så noget må gøres anderledes. Men hvad? I Norge har man ladet sig inspirere af orientalsk kampsport.

Hvordan inviterer vi nye mennesker ind i sejlsporten? Og frem for alt børn og unge? Hvordan går det egentlig med den tilvækst, som skal sikre fremtiden? Hvordan inviterer vi nye mennesker ind i sejlsporten? Og frem for alt børn og unge? Hvordan går det egentlig med den tilvækst, som skal sikre fremtiden? Alle som er involveret i det spørgsmål, vil vide at det ikke går særlig godt. At det endda er en af de største udfordringer overhovedet for vores interessefelt. Der findes et engelsk udtryk, som dækker situationen godt: ”The leaking bucket”. En spand der er læk. Det går fint med at fylde spanden – der kommer faktisk ret mange nye sejlere ind. Især mange børn starter hvert år. Men spanden er læk. De fleste siver hurtigt ud igen, og meget få er tilbage efter teenageårene. 
Sikre fremtidenNu er det selvfølgelig ingen naturlov, at en hel masse mennesker død og pine skal sejle. Det er fint, at folk vælger andre ting at gå op i. At de kommer og går. Det er naturligt. Men hvis der bliver ved med at gå langt flere mennesker på pension i den ene ende, end der kommer nye mennesker ind i den anden, vil sejlsporten over tid miste liv og vækst, og langsomt visne hen. Og eftersom vi jo mener at have opdaget en usædvanlig livsbekræftende passion, vil vi naturligt nok ønske andre vel-kommen på den bedst mulige måde. Vi vil gerne sikre, at sejlsporten fortsætter med at leve og udvikle sig, også når vi,som er aktive nu, ikke længere er her.

Pris: 15 kroner / BÅD 547 6 sider

 

Kurv

Din kurv er tom!