fbpx

Sejlsportens Silicon Vally - Offshoresejlads

15,00 DKK

Med danske øjne er det svært at tro hvad man ser i Bretagne. Sejlsport er en bærende økonomisk kraft med milliardomsætning og et betydeligt antal arbejdspladser.

”Hundredvis af millioner euro ruller nu gennem de forskellige led i branchen hvert år, fordelt på designere, sejlmagere, bådebyggere, riggere, instrument-producenter og flere andre professioner. Regionen har udnævnt branchen til dens økonomiske satsningsområde.
Alene i byen Lorient arbejder der mere end 700 mennesker på fuld tid med sejlsport.”

Hvis man læser resultatlisterne fra verdens største offshore shorthanded-sejladser – Vendée Globe, Route du Rhum, Transat Jaques-Vabre og så videre – så er det ikke bare sejladsernes navne som er franske. Det er også de fleste af deltagerne. Og fokuserer man på den øverste ende af resultatlisten, er der næsten kun franske navne. Den franske dominans i shorthanded-sejlsport er endnu større end Norges dominans i langrend. Franskmændene er langt foran, når det gælder hi-tech, high performance offshoresejlads. Det er her de nyeste, vildeste både søsættes og testes. Det er kort sagt franskmændene som styrer.


The Sailing Valley
Men hvad er det egentlig der sker i Frankrig, som ikke sker andre steder? BÅD har besøgt ”The Sailing Valley”, som strækker sig langs den franske Atlanterhavkyst fra Brest i nord til Vannes i syd. Med andre ord Bretagne. Lidt syd for midten af denne ”sejlads-dal ” ligger Lorient, den uformelle hovedstad. Her har man bygget en hel industri op omkring en bestemt gren af sejlsporten – offshore shorthanded-sejlads. Referencen til Silicon Valley i Californien er tydelig.

Pris: 15 kroner / BÅD 548 4 sider 

Kurv

Din kurv er tom!