fbpx

På vandet med Barracuda 9 og Antares 9

25,00 DKK

Alsidig walk-around med tunede linjer.

Barracuda 9 er en gennemgribende fornyelse af navnesøsteren fra 2012, der var den første båd i franske Beneteaus nu velkendte serie af trolling walkaround-både.

Den nye Barracuda 9 er så velindrettet, at vi faktisk ser den mere som en alsidig walkaround-båd, der også har potentiale til familiesejlads. Vi sejlede båden på Middelhavet syd for Barcelona på en dag med moderat vind og sø, men hvor der til gengæld stod en solid dønning, der er typisk for farvandet. Når vi skulle prøve bådens egenskaber i mere krap sø, så måtte vi nøjes med bådens egne og andre bådes hækbølger.
Linjerne i Barracuda 9 er tunede i den nye udgave, og bygger fortsat på den nyeste og patenterede Air Step 2-teknologi. Ifølge Beneteau giver Air Step-teknologien en lidt mere komfortabel sejlads i sø, og især en hurtigere planing, og bedre brændstoføkonomi ved at ved at trække luft ind mellem skroget og vandet, så der skabes en tynd luftpude under båden der reducerer friktionen mod vandet.
Samtidig er Barracuda 9 skroget designet med en dyb og skarp stævn under vandet, hvor båden rammer bølgerne. Over vandet bliver stævnen til gengæld bred oppe i dæks- og kahytsniveau. Det giver mere rummelighed i hele forskibet og forhindrer at båden dykker med stævnen i høj sø.
På vores testtur med Barracuda 9 kunne vi konstatere at båden kom op at plane i løbet af få sekunder ved 13-14 knob, og vi toppede fartmæssigt omkring 40 knob med testbådens to Suzuki motorer på hver 250 hk på hækken og med tre voksne om bord. Det er således en vild barracuda, der bider fra sig med bådens maksimale motorkraft. To motorer giver større sikkerhed og gør det nemmere at manøvrere båden i havn. Båden sejlede forbavsende blødt med fuld fart, selv når vi ramte en hækbølge eller når den satte sig i en dønning. Dette var trods alt mere behageligt at cruise af sted med mellem 18 og 25 knob, hvor båden var helt oppe at plane konstant, gik mere roligt gennem bølgerne, og hvor brændstofforbruget var moderat i forhold til farten og rækkevidden.

Pris: 20 kroner / BÅD 546 7 sider

Kurv

Din kurv er tom!