fbpx

Kvindeskibet Palnatoke

15,00 DKK

Idéen om prøve at samle en kvindebesætning til at sejle kapsejladsen Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe tog form i løbet af foråret. Og reaktionerne har været mange og absolut mest positive. Den sjoveste reaktion var en venindes mand, der i fuldt alvor kom til at spørge, om det virkelig er lovligt.

Det er sommer, det er uge 30, og der er Fyn Rundt for Bevaringsværdige Sejlskibe; og jeg skal med på en fin lille galease, der hedder Palnatoke. 

Jeg har fået tilbud om at sejle som skipper og skibets ejere, Petersen & Sørensen Motorværksted, har samtidig givet mig mulighed for at samle min egen besætning. Og – YES – nu skal det endelig prøves af, vi bemander (bemærk ordet…) Palnatoke med otte kvinder. Yngste gast er 17 år – og min datter. Ældste om bord er mig selv, jeg fylder 59 år på turen rundt om Fyn.
Sejladsen er på fem etaper. Første dag sejles der Nyborg – Kerteminde, næste dag Kerteminde – Middel-fart, herfra til Assens, Faaborg og endelig Svendborg, hvor der er afslutning, præmieoverrækkelser og fest.

Pris: 15 kroner / 5 sider. Kilde: Bådmagasinet 11/2017.

Kurv

Din kurv er tom!