fbpx

Dobbeltskruet motoryacht fra 1934

25,00 DKK

Motorbåden "Nauta" er i dag 73 år og stadig i topform. Som ny i 1934 kostede den 11 m lange båd "meget mere end en stor villa". Det siger noget om kvaliteten.

Alle stopper på kajen og kikker på den fine, gamle motorbåd med lakeret oregonpinedæk og forkromede beslag, mahognikahyt og ulasteligt hvidmalet fribord. Havnens naboer til "Nauta" mener, at den gamle motorbåd er irriterende. For når de hører folk oppe på kajen sige "Nej, en flot båd", så håber de, at det er deres egen båd, der menes. Men det er altid gamle "Nauta", tilskuere ser på, for træbåden skiller sig meget ud fra hvide glasfiberbåde.

Inge og Torben Leig Andersen har ejet "Nauta" siden 1971, altså 36 år. "Der er af og til folk, der vil købe båden," siger Torben og Inge muntert. "Engang for 30 år siden i en sluse på Göta kanalen kom en meget interesseret svensker, der fotograferede båden og ville købe den for 100.000 kr. Vi ville ikke sælge. Straks tilbød han 150.000 kr. Vi ville stadig ikke sælge. Svenskeren kørte i bil fra sluse til sluse efter os og gentog sit tilbud, og i tilgift ville han give en taxa hjem til Danmark".

Kurv

Din kurv er tom!