VM Match Race: Borch Racing med mulighed for at nå kvartfinalen

Related Articles: VM Match Race: Borch Racing fint fra start på Bermuda, VM Match Race: Der skrives sejlsports-historie når Borch Racing gæster Bermuda

Hvis der havde været tricky forhold på førstedagen ved VM i Match Race på Bermuda, ja så var anden dagen noget nær perfekt. ’Steady’ 10-16 knob og sol fra en skyfri himmel, det fås ikke meget bedre, på dagen hvor de seks hold, som gik direkte videre til kvartfinalerunden blev fundet.

Som i en populær udsendelse hvor der danses, kan vi skrive, at dem som vi nævner nu er videre til næste runde. Fra gruppe A: Chris Poole – Phil Robertson og Eric Monnin, og fra gruppe B: Ian Williams – Torvar Mirsky og Taylor Canfiels.

Borch i opsamlingsheat
Med en 4-3 score lykkedes det for det danske team Borch Racing at klare første cut, og klemme sig med i opsamlingsheatet , hvor to teams støder til de seks ovennævnte.

Fra gruppe A går Nicklas Dackhammar – Johnie Berntsson og Anna Östling og Matthew Withfield videre, mens dem fra gruppe B er: Jeppe Borch – Mati Sepp - Jelmer van Beek og Lance Fraser.

Det var bestemt ikke ’hvem-som-helst’ det danske team Borch Racing var oppe mod tirsdag. To gange tidligere verdensmestre – Torvar Mirsky og Taylor Canfield, hvor det lykkedes danskerne at komme bedst fra start i begge sejladser, men det unge danske team havde svært ved at holde de rutinerede bag sig.

På teamets FB-side kan vi læse, citat: "I dag har vi færdiggjort den første runde ved VM, vi havde tre sejladser, hvoraf to af dem var mod to tidligere verdensmestre (Mirsky og Canfield). I begge sejladser kom vi bedst fra start, men mangler stadig de sidste 5% til at kunne holde dem bag os hele banen rundt! Vi ender 4 i vores gruppe. I morgen onsdag skal vi sejle mod 4-7 pladsen fra hver gruppe om de resterende to pladser i Kvartfinalen. Det bliver tæt og der bliver ikke plads til fejl, da alle 8 hold gerne vil have fingrene i de sidste to kvartfinalepladser."

Fornemt selskab
Borch Racing sluttede faktisk á point med hele tre øvrige teams, hvori blandt der var prominte sejlere med store titler bag sig. Taylor Canfield, Nicklas Dackhammar og Johnie Berntsson sluttede alle de indledende sejladser med scoren 4-3 - det berømte 'countback' kostede her Borch Racing placeringen som samlet nummer ni i de indleden runder. 

Se highlights fra Bermuda her:

  Kapsejlads

X-Yachts Star Meeting: Mega tæt afgørelse

Kapsejlads

Nu kan du låne en Wayfarer - kvit og frit

Kort nyt

Ny teknologi skal øge sikkerheden i delebåds-koncept

Kapsejlads

Fuldt program i Skovshoved denne weekend

Kort nyt

I ❤️ NELLA DAN: Om kammeratskab på et dansk polarskib

Kort nyt

Flere end 800 aktioner i 2021!

Bådudstillinger

Boom i besøgende på Genova Boat Show

Motor

Racebird i fuld størrelse afsløret i Monaco

Kort nyt

Hold på hat og briller - stormende kuling på vej

Udvalgte artikler *