Unge match race sejlere nærmer sig verdenstoppen

To danske Match Race hold kan i slutningen af 2019 se tilbage på en god sæson, hvor begge hold er at finde i top 25 på verdensranglisten.

Efter en længere årrække uden de store resultater fra den danske match race scene, er to Match Race hold begyndt at røre på sig. Borch racing styret af Jeppe Borch og Downhill racing anført af Emil Kjær ligger henholdsvis 13 og 23 på verdensranglisten. Det er efter en sæson med en pakket trænings- og stævnekalender over det meste af verden.

Borch Racing vandt i august bronze til U23 VM i Match Race afholdt i Rusland, og har fortsat de gode takter i efteråret, hvor de sluttede sæsonen af med en fjerdeplads til senior EM i Sibenik, Kroatien. Et stævne der blev sejlet i bådene, Platu25 og J-70.

Joachim Aschenbrenner som træner
Den tidligere World Tour sejler og nu professionelle sejler Joachim Aschenbrenner har fungeret som træner for de to Match Race hold. Joachim har hjulpet med at strukturer og målrette træningen i løbet af sæsonen.

'Det har været en kæmpe hjælp at have Joachim på som træner, han bærer helt sikkert en del af æren for, at vi har rykket os så langt som vi har i denne sæson' forklarer Jeppe Borch skipper for det 13. bedste matchrace hold i verden.

Joachim har også kunne vejlede de unge sejlere, som normalt træner ud fra Skovshoved og på Roskilde fjord, med andet end bare teknik og taktik på vandet, og Jeppe fortsætter 'Joachim har stor erfaring i at strukturere sejlsports kampagner og sammensætte det rigtige hold, og det har vi helt sikkert haft stor gavn af, han er altid klar på at hjælpe os og dele ud af sine mange års erfaring fra match race scenen

Store Ambitioner
Efter en årrække med M32 katamaran som bådtype for the World Match Race Tour, så er der kommet nye ejere af ’Touren’. De nye ejere vil igen sikre, at kølbåde bliver en del af den verdensomspændende Match Race serie.

'Vores mål er klart - Vi vil gerne være verdens bedste sejlsportshold, det første step er, at vi kommer med på match race touren, som næste år får sin genopstandelse i kølbåde.' fortæller Jeppe Borch.

Der kommer til at være en række wildcard stævner, som kommer til at fungere som udtagelsesstævner til tour stævnerne. Det bliver afgørende for de danske sejlere at de præsterer netop her, for at få mulighed for at kæmpe mod den absolutte verdenselite. Det forventes at skulle sejles om pengepræmier på 100.000 US dollars pr. stævne.

'Vi er i gang med at forberede næste sæson, det bliver en sæson med endnu flere stævner og endnu større budget. For selvom pengepræmierne forhåbentligt også stiger, så kommer der flere stævner i lande som USA, Rusland og muligvis Australien' slutter Jeppe Borch.

Nu skal vintertiden bruges på få styr på det økonomiske grundlag for næste sæson og opnå den styrke og størrelse der skal til for at kunne sejle bådene optimalt. I Match Race er der en gennemsnitlig vægtgrænse på 87,5 kg pr. sejler. I de tætte sejladser er hver en meter afgørende, derfor er teknikken og vægten konstant i fokus.

Følg  Borchmatchraceteam her

polen2Kort nyt

Boss'n går i land - se hans tre halsbrækkende stunts

Kapsejlads

Finn Gold Cup - for første gang på Gardasøen

★ Artikel

★ Pas godt på din rig - den holder ikke evigt

Kort nyt

Yanmar udfører højtrykstankning med brint  

Kort nyt

KDY modtager kæmpe donation til nyt ‘Sejlsportshus’

Kapsejlads

World Match Racing Tour: Finalen udsat grundet pandemien!

Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Udvalgte artikler *