WMRT: Fra opsamlingsheat til øverst på podiet

Han har vundet den før, men vi skal fem år tilbage, siden Ian Williams iførte sig den eftertragtede Crimson Blazer, sejlsportens svar på den grønne Master jakke, vi har set Tiger Woods iføre sig så mange gange.

Sidste år sluttede Williams og hans GAC Pindar team sidst i Congressional Cup, og denne gange måtte teamet gennem den nervepirrende fredag, hvor der blev sejlet opsamlingsheat for at gå videre til kvartfinalerne. Her vandt Williams over Steel, for så at slå selveste Taylor Canfield i semi. Jo, Williams blev bare bedre og bedre i dagene hvor stævnet ved Long Beach i Californien skred frem.

Svenske Berntsson med Phillip Kay Guhle om bord, havde nærmeste cruiset sig gennem serien, og med kun to nederlag på fem dage, måtte de nok påtage sig favoritrollen i finalen som blev sejlet søndag nat dansk tid.

Sort flag

Det lykkedes Berntsson at give Williams hele to straffe i fjerde flight, hvilket automatisk medførte sort flag til Williams, som på dette tidspunkt førte 2-1, men Berntsson fik altså udlignet, og man skulle nu ud i den femte og alt-afgørende sidste match.

Her var spændningen in takt til sidste gate. Berntsson vælger højre side af banen, Williams venstre, som skulle vise sig at være den hurtigste, og med lidt bedre tryk på venstresiden, lykkedes det faktisk at slå Berntsson i den afgørende sejlads med over et minut!

Til Bådmagasinet udtaler Phillip Kay Guhle her søndag nat, ’Vi smed finalen og tabte 2-3. Der gik helt klart for meget stress i båden. Vi sejlede hurtigt, men måske ikke så klogt, og selv om vi tildelte Williams et sort flag var det ikke nok’

Berntsson lagde ikke skjul på at han rigtig gerne ville have iført sig Crimson blazeren som han gjorde tilbage i 2009, men sådan skulle det ikke gå. Vi glæder os allerede til at vende tilbage til Long Beach og Congressional Cup næste år, var svenskerens afsluttende bemærkning.

Next stop Marstrand

Næste gang de seje World Match Racing teams mødes bliver på Marstrand, hvor tredje afdeling af årets Tour afvikles fra 3. Til 8. Juli. Her sejles der igen i de potente racere M32, så der skal nok lige omstilles lidt trim hos de forskellige teams, fra de gamle traditionelle kølbåde som Congressional Cup afvikles i.

Jakke

Ian Williams med den eftertragtede Crimson blazer. Foto: WMRT.com

Samlede resultater i Congressional Cup, Californien:

Skærmbillede 2017 04 03 kl. 06.28.52

Selv hos WMRT kan der indsnige sig en lille fejl! Finalen blev vunder 3-2, og ikke 3-1 som anført her.

 Seneste nyheder

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"