WMRT: Nicolai Sehested klar til endnu en sæson

Nicolai Sehested er for femte gang klar til at deltage i World Match Racing Tour, som igen i år sejles i M32-katamaranerne.

Der er nye farver på paletten, når den danske KDY-sejler Nicolai Sehested sætter sejl ved årets World Match Racing Tour. For det første, har den 27-årige skippers hold skiftet navn til EWII Racing, og så er der rykket rundt i besætningen for at sikre kursen imod guldet. For intet mindre, er godt nok.

”Vi har udviklet os skridt-for-skridt siden 2012, og er kravlet støt op af rangstien. I år stiller vi med et hold, der kender hinanden og båden rigtig godt, og har et stort potentiale, vi skal forsøge at indfri ved hver eneste sejlads,” forklarer Sehested, der har brugt store dele af vintermånederne på at træne i
udlandet.

Danskeren sluttede sidste års WMRT på en samlet femte plads, som er 21 placeringer højere end første gang, han deltog i 2012.

”Selvfølgelig betyder Touren noget helt specielt, og det er et ultimativt mål at toppe podiet,” anerkender Sehested, der også har en fortid som Volvo-sejler, og tilføjer, ”vi har gjort os nogle erfaringer i M32’eren, som har gjort os stærkere, som hold. Derfor tror jeg også på, at vi kan vinde guld i år. Det skal vi!”

Det er endnu ikke offentliggjort hvem, der udgør Sehesteds fulde besætning. For lige nu, er det kun de to lokale kendinge, Peter Popp Wibroe, og den erfarne Rasmus Kostner, der er at finde på holdlisten.

Hvem der ellers kommer til at trække i skøderne, vil Sehested ikke ud med. ”Fælles for os alle, er at vi kender hinanden rigtig godt, og har sejlet sammen i mange år,” forklarer den danske skipper, der skal sejle første stævne i Perth i Australien den 20. marts.

Sehested er den 8. skipper ud af 10 styk, der modtager en invitation til deltagelse ved World Match Racing Tour. Foruden de 10 kortholdere, vil der til hvert stævne uddeles et antal Wildcards, som sidste år tilfaldt andre danske skippere, heriblandt Joachim Aschenbrenner og Michael Hestbæk.

Man kan læse mere om Sehesteds hold på WMRTs hjemmeside her.