Canfield vinder, og ligner den der stikker af med 1 mio US$

Taylor Canfield og hans US One Team vandt finalen i New Port RI med 3-1 over Phil Robertson, efter en 2-1 sejr over Ian Williams i semifinalen.

Man må sige at Canfield er uhyggeligt godt sejlende i disse M32ere, og Team US One ligner efterhånden den samlede vinder på årets WMRT, som kan hæve checken på 1 million US $. Alt dette ved vi mere om, når sidste stævne er sejlet på Marstrand om en måneds tid.

Lørdag fik arrangørerne i New Port det vejr der skulle til for at få gennemført hele dagens program, som bestod af semi- og finalesejladserne ved fjerde act i årets World Match Racing Tour 2016.

Begge semifinaler sluttede 2-1, og som ovenfor anført vandt Canfield sin mod Ian Williams, mens New Zealænderen Phil Robertson vandt over Yann Guichard, ligeledes 2-1.

Ikke uden held

Første finalesejlads blev vundet af Robertson, hvorefter Taylor Canfield vandt de tre næste, og så var det dermed afgjort.

Men det var bestemt ikke uden held at Canfield kunne løfte pokalen. I den afgørende fjerde sejlads, havde Canfield luffet Robertson over linjen, og i deres iver for at nå tilbage til starten, og et øjebliks uopmærksomhed, så ’fangede’ Canfield en tilfældig fortøjningsbøje, og hang fast, alt i mens Robertson sejler banen forkert i gennem!

Roberston missede simpelthen et mærke på første runde, og kunne derfor ikke tages i mål. Taylor Canfield og hans US One havde i princippet al den tid han havde brug for at komme fri, og kunne stille og roligt sejle den samlede sejr hjem.

Der skal en gang imellem også en smule held til for at vinde i sejlsport.

Skærmbillede 2016 06 05 kl. 07.12.14

Et godt billede med Fort Adams i baggrunden, og hvor man sagtens kan fornemme nogle af de flere hundrede små (hvide,red.) 'moorings-bøjer' der ligger i New Port RI. Det var en af disse som Canfield 'fangede' i fjerde og afgørende sejlads! 

Marstrand kalder

Nu gælder det årets sidste stævne på WMRT som sejles på Marstrand fra 4. – 9. Juli.

Overalt resultaterne på World Match Racing Tour var desværre ikke opdateret her søndag morgen kl. 6.30 – men jeg tør godt påstå at Taylor Canfield begynder at ligne en seriøs vinder af den samlede Tour, og dermed vinder af hovedpræmien – 1 million US dollars.

Skærmbillede 2016 06 05 kl. 06.56.11

Fjerde act af WMRT blev sejlet i New Port RI. Et fantastisk sted for sejlsport, hvor Deres skribent selv havde fornøjelsen af at sejle 6mR VM for nogle år tilbage. Stedet hvor den legendariske New York Yacht Club har sin afdeling, naturligvis med front ud mod bugten hvor mange hundrede både ligger for svaj.Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder