Dansk skuffelse ved World Match Racing Tour – men ny dag i morgen

Ingen af de tre danske skippere er videre til kvartfinalerne ved World Match Racing Tour i Tuborg Havn.
Den rød-hvide fane kommer ikke til at pryde podiet ved dette års danske etape af World Match Racing Tour. Nicolai Sehested sejlede ellers stærkt i de indledende runder med sin rutinerede besætning om bord, men det var ikke nok til at slå den svenske Nicklas Dackhammar (Dackhammar Racing), da det gjaldt i knock-out sejladserne her til eftermiddag.

Vi havde en dårlig dag og Nicklas havde en god dag - men sådan er det engang imellem", siger Sehested, og tilføjer: ”nu drikker vi en øl, evaluerer og kigger fremad".

Rasmus Køstner, der sejlede med hos Sehested ved denne etape, kender bådene godt fra sin tid med Gram-Hansen – og ofte er det marginalerne, der gør udspillet forklarer han. "På dage med vindspring, som vi har set i dag, kan det være et skakspil, at vælge side – og det spil faldt ikke ud til vores side i dag", siger den rutinerede taktiker og tilføjer, "Nicklas sejler flot – det gør hele feltet, så intet er sikkert, hvis man først kommer bagud i den her båd. Så er det svært at komme igen".

Bring M32 til Danmark

Den tidligere 49’er sejler, Michael Hestbæk (Team Hydra), tabte sine tre knock-out sejladser til franskmanden, Yann Guichard (Spindrift Racing) tidligere på dagen. ”Vi var ikke gode nok i starterne, og så er det svært at komme tilbage i de her både", siger Hestbæk efter sejladsen. Den erfarne sejler, synes generelt, der mangler forudsætning for at danske sejlere kan gøre det godt i M32-klassen. ”Helt generelt gør øvelse jo mester, og vi mangler både at træne i, hvis Danmark skal markere sig i M32-klassen", siger Hestbæk, der har arbejdet for at etablere et træningsmiljø for klassen lokalt. ”To både, ville være nok for at unge mennesker – og dem der allerede sejler – kunne blive bedre i M32’erne".

Joachim Aschenbrenner og hans unge hold, der røg ud ved sail-off i går, håber også, at de får mulighed for at træne mere i de høj-intensive både, inden næste etape.

I morgen er en ny dag

Semifinaler og finaler sejles i morgen og lørdag fra Tuborg Havn, hvor der fortsat vil være massere af spændende sejlads at se fra tilskuer-teltet. Man kan se alle resultater og billeder fra dagens på www.wmrt.com/results.


Udvalgte artikler *