Nicolai Sehested stærkt fra start ved WMRT i København

Det blev en blandet førstedag for de tre danske skippere ved World Match Racing Tour i Tuborg Havn, hvor den stod på fleetrace i M32'erne.

En vinder. En i midten. Og én med plads til forbedring. Det var det hurtige resume af den danske indsats ved førstedagen af Touren i Tuborg Havn. Vestas-sejleren, Nicolai Sehested leverede en flot præstation med tre prikker og en enkel fjerdeplads, der gør ham til foreløbig etter i gruppe 1. Michael Hestbæk, der kom med i 11. time på et wildcard, sluttede på en delt andenplads i gruppe 4, og Joachim Aschenbrenner sluttede på en femteplads i gruppe 2.

Ved skippermødet delte de tre danskere, deres erfaringer fra førstedagen – og hvad de skal forbedre frem imod morgendagens sejladser.

"Vi havde en fin dag, men førstedagen er jo altid dagen, hvor man kan tabe stævnet - men man kan ikke vinde det", siger Sehested og tilføjer: "Så i morgen skal vi holde fokus. Det er målsætningen".

Skærmbillede 2016 05 09 kl. 21.18.29

M32 i København. Foto: Per Heegaard.

For Aschenbrenner handler det om at tage flere chancer på vandet, forklarer den unge skipper. "Vi var generelt for langsomme i vores beslutningsproces i dag, så i morgen skal vi handle hurtigere – og generelt minimere manøvrerne", siger Aschenbrenner.

For den erfarne 49’er sejler, Hestbæk, handler det om at ramme top-kadencen i morgen. "Vi er gode på bådhåndteringen, men vi skal komme bedre fra start i morgen", reflekterer Hestbæk og tilføjer: "I de her både handler det om starten og at få fri luft op ad banen. Du vinder intet på vindspring. Hver vending er dyr".

I morgen står den endnu engang på fleetrace med sejladser, der tager gennemsnitlig 15-20 min. for de hurtige både at komme igennem. Første start er planlagt til at gå i gang kl. 10.00 - kom gerne forbi Tuborg Havn, hvor sejladserne kan nydes fra land.

Se flere billeder fra WMRT første dag i København skudt af Per Heegaard her.