World Match Racing Tour indtager Tuborg Havn

Der bliver fuld fart til lands og til vands i de kommende dage, når WMRT afvikles i M32’erne fra Tuborg Havn. Danske Nicolai Sehested fører i den samlede stilling – men kan han holde momentum imod de 1,3 millioner kroner?

6 dage. 20 hold. Let vind og fuld sol. Det er i skrivende stund, ligningen for World Match Racing Tour (WMRT) Copenhagen, der sejles fra 9.-14. maj hos Kongelig Dansk Yachtklub i Tuborg Havn. Det prestigefyldte event, der er Danish Open i nye klæder, har nogle af verdens bedste skippere på programmet.

Stævnet sejles i de toptunede M32’ere, der har revolutioneret matchrace-formatet, som nu sejles i samme båd ved hvert stopover. Svenske Magnus Holmberg, der står bag revolutionen af klassen, har valgt København, som stopover på grund af regionens betydning for matchrace-historien.

Danmark og især København har haft stor betydning for matchrace-klassen helt tilbage fra 90erne", siger Holmberg. "Danskerne er ikke bare dygtige sejlere. De har en stærk kultur omkring sporten. Og så finder du ikke en bedre scene for tilskuerne", tilføjer Holmberg.

Dansk dominans

Danske Nicolai Sehested, der er kendt fra sin jordomrejse på Vestas Wind, ligger på førstepladsen efter Tourens første to stævner. Den position skal han forsvare på hjemmebane. ”Vores mål er semi-finalerne. Så må vi se hvad, der sker derfra,” siger Sehested ved mandagens skippermøde. ”Intet kommer gratis imod det her felt af sejlere. Man skal være fuldt koncentreret – især i det lette vejr.” Det er den amerikanske sejler, Taylor Canfield, der bider Sehested i haserne på andenpladsen. Han vandt weekendens Scandinavian Series suverænt, så der er lagt op til nogle spændende dueller på Øresund.

Udover Sehested sejler den erfarne OL-sejler, Michael Hestbæk, og den unge Joachim Aschenbrenner, også under dansk fane i den kommende uge.

Et tilskuer-event

Der er ikke sparet på faciliteterne i Tuborg Havn i den kommende uge. Det to-etager tilskuer-telt med stor havvendt-terrasse, giver tilskuere og fans mulighed for at se sejladsen helt tæt på – henslængt i en liggestol. De hurtige både vender kun få metre fra land, og der er loungemusik alle dage. Med sol og let brise, som vejrudsigten lover i den kommende uge, kan det ikke blive bedre.Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Kort Nyt

Seneste generation batteriladere: Hvad kan de?

Branchenyt

Garmin på rette vej efter ransomware-angreb

★ Test af motorbåd

★ Liebhaverbåd: Riva Olympic

OL

Det kan blive et meget varmt OL i 2032

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker