Helt ustyrlig Sehested og hans TREFOR team på førstedagen ved Congressional Cup

Det blev en forrygende start for Nicolai Sehested og hans TREFOR team på årets Congressional Cup, som sejles i Californien frem til søndag. Det er anden afdeling af World Match Racing Tour, og som den eneste sejlads på årets Tour, sejles der i gode gammeldaws kølbåde. Det viste sig umiddelbart at være en lækkerbisken for det danske team TREFOR.

Dagen startede med forholdsvis svag vind, 3-4 m/s blev de første fire flights gennemført i, inden en stor vinddrejning sendte sejlerne i land, mens udsættelsen blev sat. Efterfølgende byggede vinden op igen, og nu til hele 10+ m/s.

5-0 viste resultattavlen efter førstedagen med navnet Sehested og team TREFOR ud for førstepladsen, da sejlerne kom i land. Alt i alt en forrygende dag for det danske team, som ikke kunne tænke sig en bedre start på stævnet. Man kunne få den fornemmelse, at det var et felt af begyndere, Sehested var oppe i mod, men jeg skal love for dette ikke er tilfældet. Taylor Canfield, Björn Hansen, Ian Williams, Sally Barkow, Sam Gilmour, bare lige for at nævne nogle af deltagerne.

Noget opsigtsvækkende kan vi konstatere at den mangedobbelte verdensmester Ian Williams ligger sidst, med en 0-5 score. En af ligeså opsigtsvækkende nederlag skete i dagens sidste sejlads, netop hvor vinden havde bygget godt op, ja der tabte Ian Williams til dette stævne eneste pigeteam, som dog har Sally Barkow som skipper, en ikke helt ’fru-hvem-som-helst’ i denne her sammenhæng.

Stillingen efter førstedagens sejladser:

1. Nicolai Sehested (DEN) Trefor Match Racing 5-0
2. Phil Robertson (NZL) WAKA Racing 4-1
3. Chris Steele (NZL) 36 Below Racing 4-1
4. Taylor Canfield (ISV) US One 3-2
5. Eric Monnin (SUI) Albert Riele Swiss Team 3-2
6. Bjorn Hansen (SWE) Nautiska Racing 3-2
7. Johnie Berntsson (SWE) Berntsson Sailing Team 3-2
8. Scott Dickson (USA) Dickson Racing 2-3
9. Keith Swinton (AUS) Black Swan Racing 1-4
10. Sam Gilmour (AUS) Neptune Racing 1-4
11. Sally Barkow (USA) Team Magenta 32 1-4
12. Ian Williams (GBR) GAC Pindar 0-5Kort nyt

De to RIBs fra Rungsted Havn er fundet + meget mere...

Kort nyt

Sponsor fornyr sin støtte til ungdomssejlads

Kort nyt

Mørkklædte havsvømmere skaber risiko for ulykker

Kapsejlads

Kan J70’sejlads gøre en til en bedre DH-sejler?

Udvalgte artikler *