Sehested klar til Congressional Cup

Toppen af poppen indenfor match race er klar til at dyste ved Congressional Cup i Californien, USA, der starter senere i dag og varer frem til den 10. april 2016. Det er Long Beach Yacht Club, der er værter for begivenheden. Taylor Canfield, der er forsvarende mester, er naturligvis på plads sammen med navne som britiske Ian Williams (vinder af Congressional Cup 2011 og 2012), svenske Johnie Berntsson (vinder af Congressional Cup 2009) og new zealænderen Phil Robertson, der tabte til Taylor Canfield i sidste års finale.

TaylorCanfield

Sidste års vinder på podiet, Taylor Canfield. Foto: Bob Grieser.

Danske Nicolai Sehested, der er fast tour card holder på World Match Racing Tour, er klar til at give den maks gas. Stævnet i Long Beach er den sidste begivenhed i enkeltskrogsbåde for en stund - WMRT er jo overgået til de hurtige M32 katamaraner. Der skal sejles i ens Catalina 37 både ved stævnet. I går var TREFOR teamet på vandet for at øve lidt forud for stævnestart.

For at ridse feltet op ved Congressional Cup, så er der tolv hold, der kommer fra otte forskellige nationer. Ti af skipperne er med i top 15 på verdensranglisten. Dermed er der lagt op til en spændende dyst blandt verdens bedste match race sejlere. Congressional Cup blev første gang sejlet i 1965. Stævnet er en del af den nuværende World Match Racing Tour, og stævnet i Long Beach er nummer to i WMRT sæsonen. Første stævne blev sejlet i sidste måned i Fremantle i Australien, hvor Taylor Canfield dystede mod Nicolai Sehested i finalen.

Danske WMRT fans kan glæde sig til næsten måned, hvor touren kommer til København.

Deltagerliste Congressional Cup 2016

Skipper Land Ranking
Ian Willams Storbritannien  1
Taylor Canfield Amerikanske Jomfru øer  2
Björn Hansen Sverige  3
Eric Monnin Schweiz  4
Sam Gilmour Australien  5
Chris Steele New Zealand  8
Johnie Berntsson Sverige  11
 Nicolai Sehested  Danmark  12
 Keith Swinton  Australien  13
 Phil Robertson  New Zealand  14
 Scott Dickson  USA  388
 Sally Barkow USA  Ikke rangeret