Sehested efter god start på WMRT - vi har VM potentiale

På trods af tidligere topresultater, lå favoritværdigheden bestemt ikke hos TREFOR Match Racing med skipper Nicolai Sehested, da World Match Racing Tour (WMRT) startede i sidste uge i Frematle, Australien. Skiftet fra kølbåde til katamaraner har ændret 'gamet' i match racing markant. Det var derfor en stor overraskelse, da det danske hold alligevel indtog fjerdepladsen ved sæsonstarten i Australien.

Slog storfavorit ud i kvartfinalen

Selvom TREFOR Match Racing tidligere har ligget nummer fem på verdensranglisten, var der ingen forventninger til, at holdet skulle blande sig i topstriden ved WMRT sæsonstarten. Skipper, Nicolai Sehested, havde inden stævnet i Australien aldrig prøvet at styre en M32 katamaran. Desuden var det første gang, holdet i sin nuværende form sejlede sammen.

teamtrefor

Team TREFOR under en sejlads i WMRT, der sejles i M32 katamaraner. Foto: Ian Roman / WMRT.

Alligevel formåede TREFOR Match Racing at slutte på en fjerdeplads. Mest spektakulært var det, at det danske hold slog storfavoritten, Taylor Canfield, ud i kvartfinalen. Amerikanske Taylor Canfield er tidligere WMRT verdensmester og har brugt hele 2015-sæsonen på at sejle M32 katamaran på serierne i Skandinavien og USA. Men TREFOR Match Racing slog favoritten med 3-1 i kvartfinalen.

Skipper Nicolai Sehested fortæller: Der er ingen tvivl om, at vi var stævnets overraskelse. Vi har været i toppen i mange år i kølbåde, men det var første stævne i M32 katamaranen, og første gang jeg overhovedet styrede denne bådtype. Så det var fantastisk at slå Taylor Canfield ud i kvartfinalen.

Kæntrede i semifinalen

I semifinalen ventede den seksdobbelte verdensmester, Ian Williams. Engelske Williams blev dog også for stor en mundfuld for det unge danske mandskab. Båden og grejet blev presset til det yderste, hvilket resulterede i en kæntring i den sidste semifinalesejlads.

fremantleSehested

Det var en bitter finaledag for TREFOR Match Racing, da vi følte, vi var godt sejlende og havde overtaget mod Ian Williams. Men desværre lavede vi interne bådhåndteringsfejl, og det resulterede i sidste ende i en kæntring, som kostede os finalen. Det er noget, der sker, når man ikke har haft nok timer i båden, udtaler Nicolai Sehested.

Vi har VM potentiale

Nicolai Sehested har dog store forventninger til resten af sæsonen. Med resultatet fra Australien i bagagen mener Sehested, at holdet har en chance for at vinde VM serien, når WMRT sæsonen slutter til juli i Marstrand.

Vi har et fantastisk hold, med en god kombination af erfaring og aggressivitet. De nye både kræver en frygtløs tilgang, hvis man vil gøre det godt, og det har vi heldigvis formået. Jeg har meget høje forventninger til holdet og denne sæson. Vi har gode chancer for at vinde VM til sommer, men det kræver hårdt arbejde og masser af træning, lyder det fra en selvsikker Nicolai Sehested.

World Tour’en kommer til Danmark den 9.-14. maj 2016, hvor der sejles i København.


Udvalgte artikler *