Ian Williams ny verdensmester og samlet vinder af WMRT 15/16

Der blev i den grad skrevet sejlsports-historie i Malaysia denne morgen.

En totalt suverænt sejlende Ian Williams vinder her til morgen dansk tid Monsoon Cup over Taylor Canfield med 3-0, og bliver dermed verdensmester for sjette gang i match race. Men hvilken finaleserie.

Williams rullede Canfield

I første finalesejlads førte Canfield til sidste løber ned, men en snu Williams lykkedes med at rulle Canfield og vinde sejladsen, en manøvre jeg ikke umiddelbart havde forventet ville lykkes på dette niveau.

Vinder, på trods af straf

I anden sejlads vinder Canfield starten. Umiddelbart kunne det se ud som om Canfield var over linjen inden skuddet, men der var tavshed fra dommerbåden, og i første vending umiddelbart efter starten, får Canfield fanget Williams i en styrbord bagbord, og får tildelt den femdobbelte verdensmester en straf. Men helt suveræn sejlads af Williams skabte så stort et forspring at der var tid til at tage strafffen lige før mål.

Lysår foran, på trods af straf

I tredje sejlads blev der tildelt straffe inden starten. Først fik Williams fanget Canfield som fik tildelt en straf. Canfield var dog ikke længe om at få udlignet, og til og med tildelt Ian Williams yderligere en straf, så længe så det ud som om finaleserien endnu ikke var afgjort.

Kunne Williams endnu engang sejle så meget fra Canfield så han kunne nå at tage sin straf ? - og svaret er ganske kort, ja.

Det lykkedes endnu engang Ian Williams at sejle fra Canfield, denne gang med et endnu større forspring end i anden sejlads, og Ian Williams og han GAC Pindar team kunne tage deres straf på mållinjen, og dermed, ikke kun sejren i Monsoon Cup, men også sejren i den samlede World Cup Match Race serie 2015/16.

Det er sjette gang Ian Williams kan kalde sig verdensmester i match race, ganske imponerende, og på den måde Williams sejlede fra Canfield, der kan man ikke være i tvivl om hvem der er den sande vinder.

I petit-finalen, hvor der blev sejlet om bronze vandt svenske Björn Hansen med Phillip Kai Guhle om bord med 2-0 og schweizske Eric Monnin, så dansk bronze ved Monsoon Cup og finalestævnet i World Match Racing Tour 2015/16.

 Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker