Ian Williams ny verdensmester og samlet vinder af WMRT 15/16

Der blev i den grad skrevet sejlsports-historie i Malaysia denne morgen.

En totalt suverænt sejlende Ian Williams vinder her til morgen dansk tid Monsoon Cup over Taylor Canfield med 3-0, og bliver dermed verdensmester for sjette gang i match race. Men hvilken finaleserie.

Williams rullede Canfield

I første finalesejlads førte Canfield til sidste løber ned, men en snu Williams lykkedes med at rulle Canfield og vinde sejladsen, en manøvre jeg ikke umiddelbart havde forventet ville lykkes på dette niveau.

Vinder, på trods af straf

I anden sejlads vinder Canfield starten. Umiddelbart kunne det se ud som om Canfield var over linjen inden skuddet, men der var tavshed fra dommerbåden, og i første vending umiddelbart efter starten, får Canfield fanget Williams i en styrbord bagbord, og får tildelt den femdobbelte verdensmester en straf. Men helt suveræn sejlads af Williams skabte så stort et forspring at der var tid til at tage strafffen lige før mål.

Lysår foran, på trods af straf

I tredje sejlads blev der tildelt straffe inden starten. Først fik Williams fanget Canfield som fik tildelt en straf. Canfield var dog ikke længe om at få udlignet, og til og med tildelt Ian Williams yderligere en straf, så længe så det ud som om finaleserien endnu ikke var afgjort.

Kunne Williams endnu engang sejle så meget fra Canfield så han kunne nå at tage sin straf ? - og svaret er ganske kort, ja.

Det lykkedes endnu engang Ian Williams at sejle fra Canfield, denne gang med et endnu større forspring end i anden sejlads, og Ian Williams og han GAC Pindar team kunne tage deres straf på mållinjen, og dermed, ikke kun sejren i Monsoon Cup, men også sejren i den samlede World Cup Match Race serie 2015/16.

Det er sjette gang Ian Williams kan kalde sig verdensmester i match race, ganske imponerende, og på den måde Williams sejlede fra Canfield, der kan man ikke være i tvivl om hvem der er den sande vinder.

I petit-finalen, hvor der blev sejlet om bronze vandt svenske Björn Hansen med Phillip Kai Guhle om bord med 2-0 og schweizske Eric Monnin, så dansk bronze ved Monsoon Cup og finalestævnet i World Match Racing Tour 2015/16.

 OL

Opdatering fra onsdagens OL-sejladser

★ Test af sejlbåde

Saffier SE 27: Bedste dagsejler til dato, basta

OL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

Udvalgte artikler *