World Match Racing Tour med M32 katamaran

Artikelindeks

World Match Racing Tour har netop annonceret, at den fremtidige Tour kommer til at blive sejlet i M32’erne, som I de sidste par år er blevet anvendt ved den Skandinaviske M32 Serie, hvor den ene event er afviklet af KDY i Svanemøllebugten.

Det hele startede med denne nyhed i juni - M32 Series køber World Match Racing Tour

Svenskeren Håkan Svensson and hans team fra Aston Harald AB mødtes med sejlerne og andre interessenter ved afslutningen af Argo Group Gold Cup i Bermuda.

Fremtidens World Match Racing Tour

WMRT sæsonen kommer til at omfatte seks stævner som starter i februar og slutter i juli 2016 med finalestævnet i Marstrand

Derefter kommer 2016-2017 sæsonen til at forløbe fra august 2016 og vil omfatte op til 11 stævner i verdensmesterskabet, som fortsat vil være godkendt af ISAF. Samtlige stævner vil blive sejlet i M32 og hvert stævne vil omfatte op til 20 teams, som skal kæmpe om en samlet præmiepulje på 1 mio. US$ som afgøres ved VM-finalen i Marstrand. {redmod}Hvert stævne tilbyder 200.000 US$ I præmiepulje, og vil blive fordelt til alle tilmeldte teams.

Blandt de 20 hold vil der være 10 med ”Tour Cards”, som tildeles af World Match Race Tour. Ni andre hold vil kunne opnå deltagelse via kvalifikations stævner, og der vil være op til 3 kvalifikations stævner, tre per Tour stævne. Den sidste plads bliver et wild card.

Hvert af Tour stævnerne kommer også til at omfatte en Pro-Am dag for stævne og hold sponsorer, og hvert stævne kommer dermed til at vare seks dage. Der bliver intensiv mediedækning ved alle stævnerne med Live TV egnet til tranmission, ligesom digitale internet medieplatforme.

Kapsejlads formatet ændres

World Match Racing Tour bliver i fremtiden ikke kun match race, men et mix af fleet racing og match racing.

De første to dage bliver der sejlet fleet racing, hvorefter fire hold bliver elimineret. De resterende 16 hold sejler dermed match race på tredje dagen. Der vil være en del justeringer af kapsejladsreglerne i lighed med Americas Cup reglerne, herunder ændringer af straf-systemet med henblik på at sikre at sejladserne bliver med flest mulige nærkampe.

1 mio. US$ i Marstrand

VM i Match Race afsluttes med finalestævnet i Marstrand, hvor der er 1 mio. US$ på højkant, og her kommer de 20 bedste hold på årets rangliste til at deltage, og vinderen opnår titlen ”ISAF Match Racing World Champion.”

Invitations proceduren for den korte serie fra februar til juli 2016 tilbyder 10 Tour Cards til top 6 skipperne i World Match Race Tour 2015 efter Argo Group Gold Cup. Yderligere fire Tour Cards tilbydes efter ansøgning, hvor der er deadline den 16. november 2015, og Tour Cards udstedes den 11. december 2015. Ansøgninger kan sendes til craigmitchell (at) wmrt.com 


Udvalgte artikler *