Sehested klar til World Tour debut

Nicolai Sehested og hans TREFOR Match Racing besætning er i Sopot, Polen for at deltage i den fjerde afdeling af World Match Racing Touren. Round Robin starter i dag og finalerne sejles den 1. august.

Da Nicolai Sehested og hans taktikker Peter Wibroe kommer direkte fra afslutningen af Volvo Ocean Race, er det første World Tour stævne i år for TREFOR Match Racing. Til trods for den sene start er ambitionen i top.

Vil i top fire ved første stævne

Holdet har mange års erfaring fra match racing, men blev sat på pause i sommeren 2014 på grund af Nicolai Sehested og Peter Wibroes deltagelse i Volvo Ocean Race. På det tidspunkt lå TREFOR Match Racing nummer 5 på verdensranglisten. Så på trods af den sene start, mener skipper Nicolai Sehested godt, at holdet kan blande sig i toppen, og de blev også tildelt et Tour Card til sæson 2015-2016 sammen med Joachim Aschenbrenner.

“Vi går efter at sejle os til semifinalen her i Polen, og derefter må vi se hvordan tingene udvikler sig. Semifinalen vil være en god start på World Touren for os, og det vil give os point nok til være med i kampen om de samlede podieplaceringer på World Touren,” fortæller Nicolai Sehested fra Polen.

Formatet på årets World Tour gør desuden, at holdet har gode chancer. Nicolai fortsætter: ”Det er ingen hemmelighed at de andre World Tour hold er foran os samlet, da de har haft flere stævner til at samle point i. Men i sidste ende må alle hold kun have fire stævner til at tælle, så vi skal blot sørge for at få det maksimal ud af vores fire stævner.”

At gå fra Volvo Ocean Race til match racing kræver desuden en mental omstilling, fortæller Nicolai Sehested. “Det er selvfølgelig en lille udfordring at omstille sig fra at sejle Volvo Ocean Race til World Match Racing Tour. Men vi har mange års erfaring fra World Match Racing Touren og har trænet hårdt den sidste måned for at komme tilbage i topform. Så det er jeg sikker på, at vi nok skal klare.”

Odsene er hårde for Nicolai Sehested, idet de reelt ikke kan tåle nogen dårlige placeringer, hvis de skal gøre sig håb om en slutplaceringer i toppen af World Match Race Tour, der også er verdensmesterskabet i match race.

Joachim Aschenbrenner sluttede som nr. 9 i Stena Match Cup Sweden, og ligger samlet nr. 5 i årets ”ISAF World Match Racing Tour Championship”. Holdet nåede ikke kvartfinalerne i Marstrand, hvilket var skuffende  for holdet, men de satset også på at være med til at slås om topplaceringerne denne gang i Polen.

Det er første år for begge danske skippere, hvor de har et Tour Card, og derfor er det meget vigtigt for dem at slutte årets Tour i den bedste halvdel, og samtidig konsolidere deres positioner på ISAF verdensranglisten, hvor Aschenbrenner og Sehested ligger helholdsvis nr. X og Y.

Stævnet kan følges direkte på  www.wmrt.com.Seneste nyheder

Sommervarmen rammer rekordforsøg

Match Race: Unge talenter løb med DM titlen

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Kort Nyt

Sommervarmen rammer rekordforsøg

Kapsejlads

Match Race: Unge talenter løb med DM titlen

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen klemmer på - i Aarhus

Kapsejlads

Team Rockwool udsætter weekendens talent-camp i Århus

Kapsejlads

Fætre vandt DM i flot stil

Kort Nyt

Marex 330: Som skabt til familien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Polaris Drabant 26 - Søsikker båd for få penge

Kapsejlads

A-Cat: Endelig på vandet igen

★ Test af motorbåd

★ Tre fornuftige søstre fra Uttern familien

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker