M32 Serien køber World Match Racing Tour

Der blev skrevet sejlsportshistorie i London torsdag, hvor ejeren af M32 Serien Aston Harald AB, med den administrerende direktør Håkan Svensson i spidsen købte World Match Racing Tour.

World Match Racing Tour, som er den længst levende professionelle serie tilbage fra 1999, har også titlen fra ISAF af 'Match Race VM' bliver nu overtaget af den forholdsvis nye M32 Serie.

Det skal jo blive ganske spændende at følge denne sammenlægning af to tidsaldre. {redmod}WMRT er 'gammeldaws' klassisk match racing i kølbåde, hvor M32 Serien er baseret på hurtige katamaraner som det danske Team Trifork med Jes Gram Hansen og Rasmus Køstner også deltager i.

Udviklingen

WMRT serien, hvor danske Joachim Aschenbrenner deltager, har siden America's Cup startede på at sejle i katamaraner for nogle år tilbage, kæmpet for at finde det rette ståsted, og ikke mindst efter hovedsponsor Alpari gik konkurs sidste vinteren, har WMRT kæmpet for at finde det økonomisk grundlag for fortsat drift i sin nuværende form.

M32-serien har til gengæld haft midlerne, men kæmpet for at finde sit brand og prestige. Det har været nødvendigt at øge bevidstheden om serien, som ikke har haft meget opmærksomhed ud over de 'hard core' kendere i Skandinavien, selv om serien sejles flere forskellige steder verden over.

Som i så mange andre tilfælde, sammen kan de være stærkere - nu ser det i hvert fald ud til, at M32-serien har fået en VM titel at slå på i markedsføringen.

WMRT-M32 Serie og Extreme Sailing Series?

Bådmagasinet talte tidligere i dag med Rasmus Køstne,r som jo deltager både i Extreme Sailing Series og M32 Serien, og Rasmus glæder sig rigtig meget over det, der sker i øjeblikket.

'Det er glædeligt at se, at WMRT er gået i samme retning, som vi er gået for nogle år siden. Der er helt klart plads til flere konkurrencer i moderne katamaraner med fokus på stor underholdningsværdi for publikum og sponsorer. Extreme Sailing Series er jo mere verdensomspændende, hvor M32 sejles i regionale afdelinger flere steder rundt om på kloden, og det er nok ikke helt tilfældigt, men der er ikke sammenfald på de to serier, og vi ved da også, at de taler sammen, hvilket kun kan være med til at gøre det hele endnu bedre', slutter Rasmus Køstner over for Bådmagasinet

Der sker unægtelig noget om på en M32, nyd video herunder: