Vanvittig tæt afslutning nærmer sig

VOR: Et drama udspiller sig her få timer før afslutningen på Volvo Ocean Race 2017/18 - Alfred Hitchcock kunne ikke have skrevet denne afslutning SÅ spændende...

Mange af de tusinder fremmødte på Aarhus havn fredag, havde afskrevet team Brunel, da de på et tidspunkt var over 20 sømil efter de to førende Dongfeng og Mapfre. Men sådan skulle det bestemt ikke gå. Bouwe Bekking med Peter Burling om bord, har de seneste tre til fire etaper vist, at de vil lege med om overalt sejren på Volvo Ocean Race 2017/18.

Der var opsamling oppe ved Norge lørdag aften, og herfra stod den på et langt stræk ned langs med Jyllands vestkyst, og der var luft. Her søndag morgen er der så byttet rundt på rollerne. Et split mellem de førende Dongfeng og Mapfre skulle nok vise sig at blive katastrofalt for den kinesiske båd. Store begrænsningsområdet var årsagen til den forskellige strategi.

Akzo, Brunel, Mapfre og Vestas gik vest om et stort område, mens Dongfeng, Turn the Tide og Scallywag gik en mere sydlig kurs, for så at gå hen langs med kysten mod mål. Dette ser her i skrivende stund, med lige godt 50 sømil igen ikke ud til at være det rigtige valg, men det kan ’snyde’ – det store begræningsområder strækker sig langt mod syd, så de på nuværende tidspunkt førende både, skal sejle noget længere end dem mod land – INTET er afgjort.

Skærmbillede 2018 06 24 kl. 10.19.28

Så kan det simpelthen ikke blive mere spændende. Trackeren på volvooceanrace.com er live, og her med under 60 sømil igen, er der ca. 500 meter mellem de to både som kæmper om den samlede sejr. Vinden løjer, og der skal sejles zik-zak mellem de forbudte områder - INTET er afgjort. Seneste nyheder
Motor

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder

Kapsejlads

Finn: Mandeparkering i Egå

★ Gør det selv

★ Autopiloten: Den elektroniske rorsmand er vokset med opgaven

Branchenyt

Vækst skaber drømmejobs i bådbranchen

America's Cup

Americas Cup: Surt show for tilskuerne - og New Zealand

Kort Nyt

Eksplosiv stigning i smitte blandt sejlerne fra Uge-42...

★ Interview & Portræt

★ Med mor ved roret

Kort Nyt

Sejlere fra træningslejren i Aarhus Covid-19 ramt

Udvalgte artikler *


Produktnyt