Så kan man bedre forstå Mapfres beslutning

Det er en type skade som flere af VOR bådene har oplevet. Masteskinnen, som de 'slæder' storsejlet kører på river sig løs fra selve masten. Masteproducenten Southern Spars har helt sikkert en udfordring, og må være tvunget til at finde bedre løsninger på det problem, for i skrivende stun der den skinne altså kun limvet på! Nu er jeg godt klar over man kan få 'lim' som kan holde til al verdens ting, men lige netop en masteskinne på en VOR båd lader det altså ikke til kan lykkes.

Mapfra var seneste båd på listen over uheld med masteskinnen, og det skete faktisk kun få dage efter starten på 7. etape fra Auckland til Itajaí. I første om gang en mindre skade som teamet kæmpede sig gennem Sydhavet med, men efter at teamet rundede Kap Horn gik det helt galt - og så galt at teamet valgte at smide 'time-out' kortet, og tage et 12 timers break, for at udbedre skaderne. 

I første om gang tænkte vi her på redaktionen, at det var da voldsomt, for 'bare' at fæstne en masteskinne, men når så vi ser seneste Drone-video, øhhh - ja så forstår vi jo ganske godt at teamet har truffet dette valg.