Akzo og Sehested i mål som nummer tre - se live

En af de værste etaper i Volvo Ocean Race historie er snart slut. Sluttede – det gjorde den for dansk Nicolai Sehested og hans AkzoNobel Team, som godt nok kom i mål lang tid efter nummer et Brunel og to Dongfeng, men de undgik de helt store skader, og alle kom, det man vist kalder helskindet hjem.

Det giver dem 10 point på scoreboardet, og placerer båden på en samlet fjerde overalt, nok ikke en placering de er særligt tilfredse med om bord, men som vejret og tingene udviklede sig på etapen, er jeg sikker på de er glade for at være i Brasilien, som et komplet team.

Vestas igen i stealth mode

Forleden kunne vi berette at den afmastrede Vestas var på vej fra Falklandsøerne til Itajaí for motor. Men vi nåede dårligt at bringe nyheden, før de meldte om motorproblemer, og derfor måtte returnere til fastlandet. En tur på 1.700 sømil og ca. 10 døgn lå ellers forude for den ’danske’ båd – nu ved ingen hvad status er! Er Vestas stadig i havn, eller tøffer de afsted for deres Volvo motor? No body knows...

Scallywag tilbage

Tilgengæld kom der godt nyt fra det hårdt prøvede Scallywag team som mandag den 26. Marts måtte gennemleve det alle frygter – at miste et besætningsmedlem til havet! John Fisher blev slynget over bord i et såkaldt crash jibe, en ufrivillig bomning – og i 40 knobs luft, 4-6 meter høje bølger, lykkedes det hverken at finde mand eller redningsbøje.

Men for at ære netop John Fisher, så har teamet valgt at fortsætte. Bådene er lige nu i Chiele, og skal fragtes til Itajaí. Uret tikker. Næste In-Port skydes i gang om 15 dage, og starten til 8. Etape går den 22. April – mod New Port RI. Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder