'Turn The Tide' finder meget omtalt spøgelsesskib - se video

Båden som deltager i Volvo Ocean Race, og samtidig kæmper en kamp for mindre forurening i vore verdenshave, Turn The Tide on Plastic, fik noget af en anderledes oplevelse tirsdag.

Midt ude i Stillehavet, en drivende lystyacht, forladt som vi kender det fra film!

Der må gå et gys gennem den første person, som i kikkerten kan konstatere, at vi har at gøre med en forladt båd – tankerne må ikke kunne undgå at strejfe, hvor mange lig findes om bord?

Skipper Dee Caffari på ’Turn The Tide’, var dog hurtig til at få taget et par billeder af båden, og sendt ’hjem’ til race-office, som kunne bekræfte, at der var tale om den båd som to kvinder og en hund, dramatisk blev reddet fra, tilbage i oktober 2017.

Der er tale om båden Sea Nymph, og en historie om at de to kvinder skulle have drevet rundt på åbent hav i over fem måneder, en historie som der senere skulle vise sig at blive en del polemik omkring.

De to sejlere blev reddet af US Navy ca. 1.000 sømil fra Japans kyst med kurs mod Hawaii. Det hed sig at båden havde fået motorstop, og at det ikke havde været muligt at bjerge sig ved sejl, selv om det på nedenstående video godt kunne se ud til at være muligt!

Finder en hel båd!

Men altså her, fire måneder senere, finder båden som leder efter plastik i verdenshavene en hel båd, heldigvis i dagslys!

Skipper Dee Caffari og team havde en kort overvejelse oppe og vende, om muligheden for at tage Sea Nymph på slæb mod Auckland, men blev hurtigt enige om at nogen form for godtgørelse ville blive nægtet, hvorfor de lod båden være.

Sea Nymph ser på nedenstående video noget tung ud i snuden (stævnen, red.) – men ellers i forholdsvis fin stand, og ’Turn the Tide’ håber med deres opdagelse, inden båden strander på et rev, eller for den sags skyld en ø, at myndighederne kan gøre et eller andet, så den ikke ender som vrag og forurening i havet.

 


Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder