Når potten kalder

Uger og dage, '24-7' lever sejlerne tæt sammen om bord på VOR bådene. Der spises, soves, slappes af mellem vagterne, og så arbejdes der naturligvis hårdt på dækket når de mange sejlskift, bomninger og taktiske manøvre skal gennemføres.

Naturlig ting

Men sådan en helt naturligting for os dødelige læsere, at gå på toilettet, det kan få mange om bord på en båd til at gå i 'panik'. Personligt kender jeg rigtig mange skippere, som simpelthen ikke vil have at man bruger sø-potten, af den simple grund at lortet (undskyld) ofte stopper til...Det får mig faktisk til lige at lave lidt reklame. I vores trykte udgave af Bådmagasinet, som udkommer næste torsdag (abonnenterne kan have det fra fredag, red.) - ja der har vi faktisk en artikel om hvordan du undgår problemer med potten, hmm - ganske pudsigt.

Åbent under dæk

På VOR bådene har de den udfordring at meget er åbent bygget op. De laver mad, sover, navigerer, men har også mulighed for at gå på toilettet 'down under' - og det hele foregår med få meters afstand - der er flere måder de kan vælge at træde af på naturens vegne. Forleden gik det lidt galt for skipper Simeon Tienpont...

Nyd her Nikolaj Sehested & Co. berette om deres muligheder om at forsørge