VOR: AkzoNobel lukker leddet - se video med Nicolai Sehested

Som vi har skrevet tidligere - én ulykke kommer sjældent alene. Det kan Team AkzoNobel helt sikkert skrive under på! Vinden artede sig heller ikke, og efter de førende både gik i mål, ja der drejede vinden, så der skulle krydses hjem!

Her til aften, kl. 18.00 mangler de stadig ca. 30 sømil af tredje etape. AkzoNobel må altså krydse, og har gjort det, det seneste døgn eller mere - så de kommer ikke kun sidst, nej de øvrige seks teams har været inde i op til flere dage...

Kostbar bomning

Det hele gik galt i en bomning i 'middel of no where' da båden lå i mega luft og høje bølge og bommede langs den sikkerhedszone som arrangørerne havde lagt - en sikkerhedszone så bådene ikke kom for tæt på isbjergene fra Antarktis.

Masteskinne røg, og den efterfølgende reperation drillede. Limen som teamet efterfølgende monterede stumperne med holdt ikke, og man måtte prøve endnu en gang - hvert forsøg med 6-8 timers mellemrum hvor det hele skulle hærde før man kunne forsøge at sætte storsejlet igen. Unægtelig en kostbar affære. 

Etapen udviklede sig, så de rige blev rigere som man siger - de førende fik fordel af vinden, som tilgengælde artede sig ugunstigt for de bagerste, som blev hægtet af. Det får Nicolai Sehested og Team AkzoNobel at føle lige netop nu. En dyr bomning på en etape som talte dobbelt point!. 

Se Sehested fortælle om den ulykkelige hændelse, med kommentar af Chris Nicholson: