VOR Southern Ocean: Voldsom storm på vej!

De syv Volvo teams kæmper, ikke kun mod hinanden, men også de voldsomme vejrfænomener som udspiller sig på disse breddegrader. En voldsom storm er under opsejling – 60 knobs vind (30 m/s, red.) og bølger på over 10 meter nærmer sig!

Feltet er splittet på en over 200 sømil distance fra nord mod syd. Det unge team om bord Turn the tide on Plastics og deres britiske skipper Dee Caffari har søgt længst mod nord for at undgå det værste af stormen, men den fylder/dækker over 400 sømil, så helt at undgå den lykkes ikke.

Balancegang

Det hele er en balance gang mellem ’overlevelse’ og race. Det nytter ikke at presse grejet så meget at du får havari, der er trods alt grænser for hvad grejet kan holde til – omvendt, så er det race, og den her etape fra Cape Town til Melbourne tæller dobbelt point, så der er virkelig mulighed for at score vigtige point til det samlede regnskab – MEN, i motorsport bruges ofte talemåde: If you want to finish first – you first have to finish...

Lige nu søger den førende Dongfeng endnu længere mod syd – nummer to Mapfre går en mere skærende kurs, lidt mere mod nord – det taktiske og vovede spil er i fuld gang. Jeg håber inderligt alle syv både og deres besætninger kommer ’helskindet’ gennem de kommende 24 timer. Vi følger udviklingen, stay tuned...

Det er bestemt ikke for sjov at sejle i Southern Ocean. Volvo har produceret et lille sammenklip af 5 historiske minder fra det voldsomme Ocean, se dem her: