Eksklusivt: Jena i åbenhjertigt interview - livet om bord

Jena Mai Hansen ønsker velkommen om bord på Vestas 11th Hour Racing med en naturlig professionalisme, som om hun havde været en del af Volvo Ocean Race i årevis.

Men sådan er det ikke. Her i Alicante, et par dage inden starten på Volvo Ocean Race 2017/18, er Jena stadig den nye pige i klassen, stadig i gang med at lære Volvo Ocean 65 og racets DNA at kende.

I en alder af 29 år har hun sejlet på fuld tid i en del år, men i en radikalt anderledes afdeling af sejlsporten, nemlig den olympiske. Senest vandt hun VM i 49er FX sammen med sin makker, Katja Salskov-Iversen. Sidste år vandt de to en olympisk bronzemedalje i Rio. De to satser også videre mod næste OL – men inden det går løs for alvor med træning mod OL i Tokyo, er der altså lige et Volvo Ocean Race, der skal sejles. Og Volvo Ocean Race er en sejlads, der tager hårdt fat, selv for de største, sejeste mænd i sejlsport. Der hviler et voldsomt pres på den ret spinkle, unge kvinde. Men det lader ikke til at påvirke hende synderligt.

Hvad har jeg sagt ja til?

Der er så mange, der er nervøse på mine vegne, så jeg er overhovedet ikke nervøs. Det er måske også bare mig, der er totalt ignorant, og overhovedet ikke aner, hvad jeg har sagt ja til”, siger hun og griner. Vi står i cockpittet, der er sejl, tovværk og kæmpestore spil, og mennesker alle vegne, i gang med at klargøre og fikse et eller andet. Om 48 timer skal Vestas 11thHour Racing og de seks andre hold forlade havnen her, under fanfarer og jubelråb fra tusinder af mennesker – og sejle ud på en rejse hele Jorden rundt.

Log ind og læs hele interviewet med Jena Mai Hansen.

Dette interview, som er lavet af Bådmagasinets journalist Øyvind Bordal, i Alicante før starten på første ben til Lissabon, vil blive bragt i kommende udgave af Bådmagasinet - i ægte magasin layout, og forevig gjort på et lækkert stykke papir. Men som abonnent kan du allerede nu læse det her på magasinets website.