Volvo Ocean Race: Vestas 11th Hour Racing i front

Søndag gik starten på Volvo Ocean Race. Første ben går fra Alicante i Spanien til Lissabon i Portugal. Dagen efter starten sejlede VOR65erne igennem Gibraltarstrædet. Strædet er 13 km bredt, hvor det er smallest. Strædets dybde varierer fra 300 til 900 meter.

 

 

Alle bådene er nu nået ud i Atlanterhavet, og dansk/amerikanske Team Vestas 11th Hour Racing er i front. Dog er der mere gunstige vindforhold tættere på Gibralstrædet, og jo længere bådene i front(Vestas og MAPFRE) kommer ud i Atlanterhavet, jo svagere bliver vinden. På en tredjeplads finder man det hollandske hold, Team AkzoNobel, der har danske Nicolai Sehested om bord. Netop det hollandske hold havde et mindre problem i nat, da båden ramte et eller andet i vandet ud for den afrikanske kyst.

Azo

Nicolai Sehested sidder mest til venstre i billedet. Foto: Ainhoa Sanchez/Volvo Ocean Race.

Skipper Simeon Tienpont forklarer: "Vi ramte et eller andet med en fart på 22-23 knob. Noget plastisk sad på roret, og der kom nogle vibrationer fra kølen. Vi bakkede en smule, og det forsvandt. Ingen vand i båden, og roret sidder der stadig, så vi slap med skrækken".