LIVE: Se starten på Volvo Ocean Race 2017-18

Nu skal vi ikke vente mere. Klokken 14.00 lyder startskuddet til Volvo Ocean Race 2017-18.

Syv hold er klar til at give alt, hvad de har i sig for at vinde en af verdens hårdeste sejladser. Set med danske øjen er der god grund til at heppe på dansk/amerikanske Team Vestas 11th Hour Racing, der dog i går meddelte, at Jena Mai Hansen ikke sejler med på første ben. Det gør hun ikke, fordi man blev nødt til at lave en 'udskiftning' på holdet, idet en anden sejler havde helbredsproblemer i form af en dårlig ryg. Han blev taget af holdet, men da der skal være to om bord med en særlig medicaluddannelse, så måtte Jena vige sin plads på første ben fra Alicante til Lissabon.

Ud over Jena Mai Hansen så sejler Nicolai Sehested med hos hollandske Team AkzoNobel, hvor han er boat captain om bord. Sehested har selv udtalt, at han har "Unfinished business med Volvo Ocean Race" efter Team Vestas grundstødning i forrige udgave, og han glæder sig til endnu en tur.

Men det er unægtelig noget af en uheldig start på VOR som AkzoNobel teamet har gennemlevet den seneste uges tid. I sidste uge blev skipper Siemon Tienpont fyret på gråt papir, og efter et par døgn, blev Brad Jackson udnævnt til ny skipper om bord. Sådan skulle det ikke gå! Lørdag aften kom det frem, at Tienpont havde vundet en voldgiftsag mod teamet, og at han vender tilbage til Alicante for at starte som skipper om bord igen! Dette har fået hele fire 'crew-members' til at true med at forlade teamet - heri blandt den nyudnævnte Brad Jackson! Stakkels Nicolai Sehested - og stakkels AkzoNobel, hvad er det dog, der sker?

Se starten på første ben, som er på 1.450 sømil, hvor de syv skal sejle ned langs den spanske kyst, ud af Gibraltarstrædet, og videre mod den portogisiske hovedstad, Lissabon.

Live udsendelsen starter kl 13.45