VOR: Ballade i organisationen? Mark Turner forlader sin CEO post

Det var noget af en 'Volvo-bombe' der sprang her til morgen.

Efter Knut Frostad forlod posten sidste år, der har hele VOR sejladsen været ude i forandringer.

Mark Turner tiltrådte CEO stillingen efter Frostad, der blev lanceret meget nyt - nye både, nye terminer, og et helt nyt setup omkring in-shore sejladserne, hvor der skulle sejles i andre bådtyper (flerskrog, red.). Nu forlader Mark Turner sin post.

Der er blandt investorerne opstået uenighed om fremtiden, hvilket har medført at man udbeder sig mere tid til at forberede den VOR tur som skulle have været afviklet allerede i 2019-20, og i nye foilende 60 fods racere. Den tur er indtil videre aflyst/udsat - og der henvises som nævnt til uenigheder blandt investorerne, som årsag.

Den 8. båd må også have medført udfordringer for ledelsen. Der har hele tiden været meldt ud at der ville komme 8 både til start i næste måned, men der er indtil dato kun tilmeldt 7 hold. Den 8. både har åbenbart været for svær at få afsat - det forlyder at den er bygget, og kan om få uger altså kun bruges til reservedele, hvis et team skulle finde på at lave en 'Vestas' på den kommende tur.

Det er naturligvis muligt, at et team springer på dækket i sidste øjeblik, men i dette tilfælde har de mere end travlt. De vil få svært ved at nå og sejle de 3.000 sømils test-sejlads, inden starten går om mindre end fire uger i Alicante.