Jena Mai Hansen er en del af Vestas 11th Hour Racing

Det dansk-amerikanske hold Vesta 11th Hour Racing har i dag offentliggjort deres Volvo Ocean Race hold. Danske Jena Mai Hansen, olympisk bronzevinder fra legene i Rio, er blandt de ti sejlere, som skal ud på en af de hårderste kapsejladser i Verden.

 

Plads til både VOR og 49erFX

Selvom om Jena drømmer om OL guld sammen med makkeren Katja Salskov-Iversen i 49erFX klassen, så kunne hun ikke sige nej til den store mulighed, det er at sejle med VOR65 Jorden rundt. Derfor har de to sejlerpiger koordineret kalenderen, så der bliver plads til begge dele.

Jena og Katja uddyber: "Hele sommeren giver vi den fuld gas, hvor målet er at skulle præstere til EM den 30 juli, og så igen til VM den 28. august 2017. Efter VM tager Jena afsted på VOR6. Vi har lavet en smart kalender, hvor der både er tid til 49erFX kampagnen og Volvo Ocean Race, og på den måde vil vi stadig gå efter vores mål, som er at vinde OL om tre år".

Jena2

Jena og Katja fortsætter deres 49erFX OL kampagne selvom Jena skal prøve kræfter med Volvo Ocean Race. Foto: Per Heegaard.

Bådmagasinet havde spottet Jena Mai Hansen på en træningstur fra Lissabon til New Port i USA tilbage i april måned. "Det var faktisk min første hele nat på havet. Intimiderende, men fantastisk oplevelse", har Jena udtalt om hendes første Atlanterhavskrydsning. Nu bliver der med garanti mange flere og større oplevelser, når starten på Volvo Ocean Race går om præcis 100 dage fra Alicante.

Team Vestas 11th Hour Racing består af:

Nick Dana - USA, Boat Captain
Hannah Diamond - Storbritannien, Crew
Charlie Enright - USA; Skipper
Simon Fisher - Storbritannien, Navigator
Damian Foxall - Irland, Crew
Jena Mai Hansen - Danmark, Crew
Phil Harmer - Australien; Crew
Tom Johnson - Ausralien; Crew
Tony Mutter - New Zealand; Crew
Mark Towill - USA; Team Director