Vestas is back! Klar til endnu en Volvo Ocean Race

Tirsdag bliver det officielt, Vestas er klar til endnu en tur Jorden rundt, denne gang i samarbejde med organisationen 11th Hour Racing, som er en Amerikansk organisation, hvor der står kapitalfonde bag.

Men Bådmagasinet kan allerede her fra morgenstunden løfte sløret for denne super nyhed.

Det bliver med de to rutinerede VOR-sejlere Charlie Enright og Mark Towill om bord, som ved seneste VOR var om bord på Alvimedica, hvor de sluttede som nummer fem overalt - á point med Mapfre som sluttede nummer fire.

Det er endnu ikke sikkert at der kommer danske sejlere om bord, og det forlyder at det bliver New York Yachtklub som kommer på hækken, med New Port RI som base.

Mærkerunding i dansk farvand?

Det forlyder endvidere at der arbejdes på at VOR-feltet skal runde et mærke i Aarhus bugten, på sidste etape fra Göteborg til Den Hauge i Holland, hvor starten fra Göteborg går den 21. juni - det vil jo være en fantastisk fjer i den maritime hat for Aarhus, som også er kultur by i 2017.

Og Bådmagasinets kilder skulle vise sig at være overordentlig godt informeret. For, for første gang i løbets 44-årige historie kommer den verdensomspændende havkapsejlads Volvo Ocean Race sådan 'rigtig' til Danmark.

Det sker, når bådene på deres 45.000 sømil lange kapsejlads sejler ind i havnen i Aarhus den 22. juni 2018. Her vil et udlagt mærke indgå i sidste etape, og det skal nok blive et spektakulært syn, at oplev VOR bådene inden foran DOK1. Stærkt gået Aarhus, som få uger senere i 2018 skal være vært for VM for samtlige OL klasser. Det bliver et meget travlt sejlsports-år for Aarhus.