Dongfeng hyrer to kvindelige topsejlere

Carolijn Brouwer og Marie Riou bliver en del af kinesiske Dongfengs hold i næste udgave af Volvo Ocean Race. Dermed ser vi det første tiltag fra holdene, efter at løbsledelsen har ændret reglerne, der gerne skulle motivere holdene til at tage flere kvinder om bord.

De to kvinder sejlere medbringer sig brugbare erfaringer til skipper Charles Caudreliers team. Vi kan nævne fem olympiske medaljer og et hav af VM titler. I sidste uge annoncerede holdet, at Jérémie Beyou, Stu Bannatyne og Daryl Wislang er en del af holdets besætning til Volvo Ocean Race 2017-18, der starter i efteråret fra Alicante.

Alt m44551 1300170207dfrtmk00014

Carolijn Brouwer. Foto: Keruzoré / Volvo Ocean Race

43 årige Brouwer er en af Hollands mest respekterede atleter, og det er ikke første gang, at hun stifter bekendtskab med Volvo Ocean Race. Hun har tidligere sejlet med hos Amer Sports Too i 2001-02 og hos Team SCA i 2014-15. Hun har også vundet titlen som 'World Sailor of the Year' i 1998.

Carolijn Brouwern får følgeskab af franske Marie Riou på 35 år, der har deltaget to gange ved OL - senest i Rio 2016. Hun har desuden vundet fire verdensmesterskaber i Nacra 17 klassen. De to kvinder er blevet udvalgt efter en omfattende evalueringsprogram, som omfattede både sejlads og kapsejlads i kystnære og offshore forhold ud for Australien og Portugal.

Alt m44552 1300170207dfrtmk00006

To kvindelige topsejlere skal være en del af Dongfengs Volvo hold. Foto: Keruzoré / Volvo Ocean Race.

Charles Caudrelier er tilfreds med tilføjelse af, hvad han beskriver som to højtbegavede kvindelige sejlere. "Mit valg faldt på Carolijn, fordi hun slog os mange gange i sidste udgave af Volvo Ocean Race, da hun var ved roret om bord på Team SCA i de såkaldte In-Port Races. Vi ved alle, at hun er virkelig god ved roret, og det, at hun har en olympisk fortid, det respekterer jeg virkelig. Hendes olympiske kampagner har forvandlet hende til en meget hurtig rorsmand, og hun ved, hvordan man skal 'placere' båden".

Derudover tilføjer Charles Caudrelier, at franske Marie Riou mangeårige olympiske sejlads og uddannelse vil være til stor gavn for hele holdet. "Hun er en meget god OL-sejler med stor erfaring. Hun er også fra Bretagne, så hun har en baggrund i offshore sejlads. Hun er stærk, hun har en god ånd - som er det vigtigste for mig - og hun bliver allerede brugt til at sejle med mænd. For hende er Volvo Ocean en drøm, der går i opfyldelse og ligesom Carolijn, ønsker Marie at vinde".

Alt m44537 1300170125dfgelsdfrtees201701251531

Franske Marie Riou har to OL medaljer og fire VM titler på sejler-CV'et. Foto: Eloi Stichelbaut / Dongfeng

Udvælgelsen af Brouwer og Riou er det første tegn på, at den regelændring, som Volvo Ocean Race arrangørerne har skabt med henblik på at opmuntre kvindelige sejlere, der ellers ville blive overset/fravalgt på grund af en tilsyneladende mangel på fysisk styrke eller erfaring, vil få en betydelig indvirkning på den kommende udgave af sejladsen og sejlsport generelt.

Ifølge de nye regler vil alle mandlige teams være begrænset til blot syv sejlere, mens hold, der har kvindelige sejlere om bord, vil være i stand til at vælge fra følgende kombinationer: Syv mænd plus en eller to kvinder, fem mænd plus fem kvinder eller 11 kvinder.

Brouwer udtaler: "At vinde Volvo Ocean Race har været et mål i mange år, og jeg er glad for at tiltræde et kinesisk hold, som jeg beundrede under den sidste udgave".

Navn: Carolijn Brouwer
Født: 25. juli 1973
Land: Holland
Forrige Volvo Ocean Races: 2
Resultater: Tre olympiske medaljer og mange VM titler.

Navn: Marie Riou
Født: 21. August 1981
Land: Frankrig
Resultater: To olympiske medaljer og VM titler.