VOR: Tredje team er klar - se video

Vi var ikke helt galt på den, da Bådmagasinet forleden gættede på, at nu kom der nok gang i nyhedsstrømmen fra Volvo Ocean Race. Tirsdag kom meldingen som mange VOR-fans har gået og ventet på, spanske MAPFRE er med igen, når næste udgave af Volvo Ocean Race starten går til oktober.

Men, det spanske team er kun det tredje hold, som nu officielt er klar til næste tur. Forventeligt må der dukke 8 hold op, hvis VOR ledelsen får succes med at signe samtlige kontrakter. De råder over 8 både i alt, eftersom den 8. båd er under konstruktion, så vi må forvente at der dukker yderligere fem hold op, da hollandske AkzoNobel og kinesiske Dongfeng allerede er klar.

45.000 sømil

Næste VOR tur 17/18 bliver på 45.000 sømil hvor båden kommer forbi Lissabon, Cape Town, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajaí, Newport (RI), Cardiff og Göteborg, før den sidste etape til hollandske Haag slutter turen.

Tilbage i 2014-15 vandt MAPFRE etapen til Auckland, New Zealand og havde yderligere tre podieplaceringer.

Den spanske båd har deltaget i otte ud af de seneste 12 Whitbread / Volvo Ocean Race, men det er aldrig lykkedes at vinde overalt.